Dilluns, 11 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comerç Redacció - 05-10-2004.

Demà s'estrena la nova ubicació del Mercadal dels dimecres
Demà es durà a terme la inauguració del mercadal de Martí l'Humà en la seva nova ubicació al sector Montserrat. La passejada inaugural començarà a les 11.30h al carrer Salamanca, entre l'avinguda del Vallès i l'avinguda de les Nacions. Comptarà amb l'assistència del batlle de la ciutat.

El mercadal de Martí l'Humà tindrà 339 parades, dues més que el de Can Roca. El nou espai té 18.000 m2, un 50% més que l'anterior, cosa que permetrà augmentar considerablement el tamany de les parades i l'amplada dels passadissos. Així, les parades estàndard passaran de 2,5 m a 3,5 m de fondària, mentre que les perimetrals passaran de 3 m a 4 m de fons. El 70% de les parades seran també més llargues a la nova ubicació. Els passadissos, que a Can Roca eren de 5 m d'ample, seran de 5,20 m, excepte les vies principals que tindran 7 m d'amplada.

Les obres d'adequació del nou mercadal han comportat l'aplanament del terreny i la construcció d'un mur de contenció, pavimentació i senyalització. El pressupost del projecte és de 600.000 ¤. L'Ajuntament de Terrassa sufragarà inicialment la meitat de la inversió, que serà amortitzada en 10 anys els adjudicataris de les parades. L'altra meitat correspon a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Com arribar-hi

Les línies d'autobús que porten directament al mercadal són la línia 1, la 3 i la línia Mercat, que ha variat el seu recorregut per adaptar-se a la nova ubicació. A partir d'ara la línia Mercat circularà entre Can Parellada i el Pla del Bonaire, passant pels barris de Montserrat, Les Arenes, Sant Llorenç, Can Petit i Can Tusell.

Per la seva banda, la línia 1 ha modificat lleugerament el seu recorregut per a incorporar una parada al mercadal. A partir d'ara, els autobusos que circulin en direcció hospital deixaran la carretera de Montcada a l'alçada del carrer Pontevedra per apropar-se al carrer Salamanca, i tornaran a sortir a la carretera per l'avinguda de Madrid. En sentit contrari, l'autobús deixarà la carretera per l'avinguda de Madrid i la reprendrà pel carrer de Pontevedra.

Finalment, la línia 3 no ha modificat el seu traçat perquè ja tenia una parada a la rotonda que enllaça els carrers de Pontevedra i Salamanca.

Història del mercadal

El mercadal setmanal de Terrassa és un dels més antics de Catalunya. El 1391 el rei Martí l'Humà va promulgar el privilegi que autoritzava la ciutat a tenir un mercat setmanal. Al llarg de la història ha variat la seva ubicació des de la plaça vella, al segle XIV, fins a Can Roca, els darrers 10 anys, passant per 7 emplaçaments més. També ha variat la tipologia de productes venuts: fins a mitjans del segle XIX només s'hi venien productes alimentaris, però aquests van començar a ser reemplaçats progressivament per roba, sabates i altres productes, sobretot arran la construcció del Mercat de la Independència, ara fa 100 anys. El que no ha canviat mai, tanmateix, ha estat el dia del mercat: sempre s'ha celebrat els dimecres, que era el dia de pagament dels treballadors a l'edat mitjana.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1