Dimarts, 22 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comerç Casal de l'Amistat Catalano-Cubana - 14-12-2007.

No als atacs de CiU contra Cuba!
“PEL DRET A DECIDIR DE CADA POBLE….

NO A LES INGERÈNCIES CONTRA CUBA !! ”Amb sorpresa i indignació hem rebut durant aquesta setmana la noticia tergiversada de que vuit militants de CiU (més concretament de CDC i la JNC) van estar el passat diumenge a Cuba participant en un acte de protesta convocat per les “Damas de Blanco”, exhibint pancartes a favor de la llibertat i la democràcia, una d’elles de la nostra ciutat, amb la intenció de provocar un boom publicitari.


Aquest grup de dones ha escollit Cuba per a manifestar-se en el Dia Internacional dels Drets Humans, sabent que amb el seu acte propagandístic provocarien la seva repatriació - en vulnerar la legalitat dels seu visat de turista- i una mobilització general dels mitjans de comunicació al seu favor, però a la vegada amb la convicció de que el Govern Cubà els hi donaria un tracte exquisit. Els fets així ho demostren.


Una vegada, Hebe de Bonafini, presidenta de l’associació argentina de “las Madres de la Plaza de Mayo”, va criticar durament a les cubanes“Damas de Blanco” - que intenten imitar a les primeres – dient que "Las llamadas Damas de Blanco defienden el terrorismo de Estados Unidos y las Madres de la Plaza de Mayo simbolizamos el amor a nuestros hijos asesinados por tiranos impuestos por Estados Unidos" i que "nuestro pañuelo blanco simboliza la vida mientras que estas mujeres de las que usted me habla representan la muerte".

Lamentable que CiU vulgui celebrer el Dia Internacional dels Drets Humans protestant juntament amb persones que es manifesten pel fet de rebre diners de mans de l’Oficina d’Interessos dels Estats Units per a fer-ho.


Lamentable que CiU no vulgui condemnar el bloqueig, ni el camp de concentració de Guantánamo, ni la Guerra d’Irak, ni l’opressió als pobles palestí i saharahui, ni la repressió a la llibertat d’expressió que es viu al nostre propi país. Es feliciten, als seus propis blogs, de “ l'acció valenta que ha protagonitzat aquesta delegació catalana de joves compromeses amb la llibertat individual i col·lectiva de les persones i els pobles”.¿No hagués estat més valent fer això mateix, per exemple, a Guantánamo…a o­n les mancances democràtiques de mans del Sr.Bush són molt més grans i flagrants que les que hi puguin haver a Cuba?

Lamentable que CiU s’afegeixi a la campanya contra la revolució cubana que ve portant des de fa anys al nostre país el PP d’Aznar, Rajoy i Acebes.


Lamentable que CiU es manifesti “pel dret a decidir” mentre participen en una ingerència total i absoluta a la sobirania i la dignitat d’un altre poble.


Cuba no és una dictadura. A Cuba s’escullen lliurement entre els seus CiUtadans (sense la pressió de ningú) als seus representants i les polítiques que han de fer-se. Els problemes socials que pateix Cuba són el resultat de dècades de bloqueig econòmic i sabotatge per part dels EUA. Tot i així, Cuba és l’únic país del seu continent sense analfabetisme, o­n ningú viu sense sostre i a o­n no hi ha nens desnutrits, i tot gràcies als valors generosos de la seva revolució.


Desitgem que Convergència i Unió canvïi d’actitud respecte a Cuba i si li preocupa realment la seva població denuncïi el bloqueig criminal dels EUA, a les organitzacions terroristes d’extrema dreta que operen des de Miami i que han provocat centenars de morts i ferits a l’illa, reclamin l’extradició del terrorista Posada Carriles, exigeixin la lliberació dels 5 cubans condemnats injustament a llargues condemnes als EUA per defensar al seu poble (l’Ajuntament de Terrassa va aprovar una moció demanant la seva lliberació al 2006, tot i els vots en contra de CiU i el PP), i demanin l’eliminació del vergonyós camp de Guantánamo, etc...


Casal de l’Amistat Catalano-Cubana de Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1