Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comerç Redacció - 23-11-2005.

Acaba el primer curs a per a directors d'establiments amb la presència del Director General de Comerç
El primer curs adreçat als directors d’establiments finalitza aquest dimecres a les instal·lacions de l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) a Terrassa. Han estat 22 persones de Catalunya, Aragó i València les que han participat en aquesta iniciativa de l’ESCODI realitzada en col·laboració amb la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya. Els alumnes destaquen que les 80 hores de formació els ha permès conèixer quines són les dimensions reals del seu càrrec, tant des del punt de vista de responsabilitats formals com legals. Un dels temes que ja d’entrada mes els van interessar del curs és aprendre tècniques de direcció d’equips i com motivar o fer observacions a les persones que es troben sota la seva responsabilitat. Raimon Sarret serà present a la darrera sessió de la primera edició del curs de Directors d’Establiments comercials.
Necessari pel creixement del sector

Tot i ser un curs únic a Espanya és una formació molt necessària pel sector comerç que pateix la manca de professionals amb un perfil més gerencial que comercial per ocupar aquest càrrec de responsabilitat. Aquesta deficiència formativa està condicionant molt el ritme d’expansió de les cadenes nacionals, ja que pels empresaris és molt arriscat donar la gestió d’un nou establiment, on ha invertit molts diners per l’adequació del local, a una persona poc preparada.
Perfil de l’alumnat

Els alumnes han estat 22 professionals de sectors tant diversos com descans, moda, tèxtil per a la llar, artesania, material de la construcció, telecomunicacions, mobles i alimentació i han vingut de poblacions de Catalunya, Aragó i València. Del grup participant, casi dues terceres parts eren membres d’empreses comercials que ja disposen de dos o més establiments.
Perfil gerencial

És freqüent que el càrrec de director de botiga sigui adjudicat a la persona de més antiguitat de l’empresa o al millor venedor. Però la funció requereix saber dirigir, i per tant hauria de ser una persona amb un perfil professional gerencial, és a dir , amb habilitats de direcció d’equips, nocions de gestió de recursos, coneixedor de la normativa dels drets i deures dels comerciants i amb capacitat d’anàlisis de l’entorn del negoci (mercat, clients, productes...). Aquest curs està pensat per perfeccionar les habilitats i competències dels que ja són responsables d’establiments, així com per a formar aquells empleats que l’empresari cregui que en un futur poden ser promocionats.
Punt clau per l’expansió

ESCODI ha detectat que cadenes de botigues del país tenen la necessitat de disposar de responsables de botigues qualificats. En la fase d’expansió d’una cadena d’establiments la recerca d’un responsable del nou punt de venda és un aspecte crucial per assegurar l’èxit de la nova botiga i per assegurar que la important inversió de milers d’euros en l’adaptació i equipament del nou local no queda en mans d’una persona poc preparada professionalment. De fet, importants empreses del sector alimentació, esports, moda i bricolatge ja han realitzat cursos a mida amb l’ESCODI per formar als seus directors de botiga.
Temari i professorat

Aquest programa de formació permetrà als actuals i futurs directors adquirir més seguretat i conèixer noves eines de gestió per poder complir la seva feina amb millors resultats. Les àrees que es treballen són 14: anàlisis del sector i hàbits del consumidor, la normativa legal que afecta el comerciant davant del consumidor, nocions de marketing, manteniment i neteja, la comunicació, tècniques de venda, mechandising, la seguretat, fidelització de clients, gestió de compres i logística, habilitats de direcció, finances bàsiques, gestió de recursos humans i gestió del temps i reunions.


El quadre de professors ha estat format per professionals amb contrastada competència i que ja han rebut molt bones valoracions per part dels comerciants alumnes d’altres cursos d’ESCODI. També hi ha hagut alguna nova incorporació, com Irene Fariña que ha estat directora de tenda formadora interna en el grup Inditex i a Benetton.
Característiques del curs

Aquest curs s’ha realitzat a la seu d’ESCODI a Terrassa, ha tingut una durada de 80 hores i ha comptat amb una orientació eminentment pràctica; per tant ha estat indispensable que tota persona assistent tingués experiència en el sector ja que les pròpies vivències dels alumnes han estat, en molts casos, la base de l’explicació dels conceptes que han aportat els professors. Aquesta primera edició ha comptat amb una important subvenció de la Generalitat de Catalunya, que ha permès que el curs sortís a poc més de 4 euros l’hora, cosa que significa menys de la meitat del seu cost real.

L’ESCODI és l’únic centre català dedicat exclusivament a la formació i reciclatge dels professionals del comerç, siguin comerciants o tècnics d’associacions o administracions públiques. La Fundació ESCODI es va crear l’any 2000 i està integrada per l'Ajuntament de Terrassa, el Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa". El seu objectiu és ajudar les empreses i els professionals del comerç i la distribució a incrementar la seva capacitat tècnica i d'innovació, i mantenir-la al dia; aportant als comerciants una formació pràctica i de qualitat que els permeti donar un nou impuls al seu negoci. Amb seu a Terrassa, l’ESCODI realitza cursos a mida allà on la sol·licitin. L’ESCODI ha tingut alumnes de més de 150 municipis de Catalunya i des de la seva creació, més de 10.500 comerciants i uns 300 responsables municipals de comerç i tècnics d’associacions de comerciants han fet algun curs d’ESCODI.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1