Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comerç Redacció - 21-11-2005.

ESCODI explica als tècnics de la Xarxa de Mercats com liderar amb èxit les associacions de Mercats Municipals
Més de 80 tècnics municipals de la província de Barcelona participaran aquest dimarts a Terrassa en la 6a i darrera sessió del programa de formació de la Xarxa de Mercats dissenyat per l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) per ajudar a dinamitzar als mercats municipals. En aquest cas es tractaran els aspectes estratègics de la direcció i liderat d’associacions de mercats municipals, tenint en compte que són entitats d’associació voluntària amb uns mecanismes molt específics de funcionament. A la sessió també intervindrà Maria Costa, regidora delegada de comerç de l’Ajuntament de Terrassa per exposar les experiències de gestió dels dos mercats municipals de la ciutat.

Amb aquesta sessió l’ESCODI vol fer conscients als assistentes dels factors que faciliten l’èxit de totes les iniciatives realitzades tenint en compte que es treballa amb una associació voluntària de comerciants. Aquest tret fa que existeixin uns mecanismes de funcionament concrets característics de les associacions de paradistes de mercats.
La ponent

Partint d’aquesta realitat, Núria Beltran, Director – Gerent d’ESCODI, proposarà a tots els participants fer un anàlisis de l’associació, del seu entorn, de la seva missió i objectius. També explicarà com les relacions externes, amb els mitjans de comunicació, amb l’administració o amb altres entitats, ajuden a potenciar el paper de l’associació. Per últim, Núria Beltran repassarà els trets comuns de projectes exitosos per intentar esbrinar quines han estat les claus de l’èxit.
El model Terrassenc

Maria Costa, regidora delegada de comerç de l’Ajuntament de Terrassa, serà la responsable d’exposar les experiències dutes a terme als dos mercats municipals d’aquesta ciutat. Iniciatives com l’execució d’obres mantenint el mercat en funcionament, l’endreçament de parades, la formació pels paradistes (tècniques de venda, seguretat alimentaria, euro, informàtica), la gestió de residus, etc.
Participants

Seran més de 80 tècnics municipals d’ajuntaments de la província de Barcelona els que assistiran a aquesta sessió de formació. En concret són professionals dels ajuntaments de: Alella, Arenys de Mar, Argentona, Badalona, Badia del Vallès, Berga, Calella, Canet de Mar, Castelldefels, Caldes d'Estrac, Cardedeu, Cerdanyola del Vallès, Esparraguera, Esplugues del Llobregat, Gavà, Granollers, Hospitalet de Llobregat, La Llagosta, Olesa de Montserrat, Pallejà, Premià de Dalt, Manlleu, Manresa, Martorell, Masnou, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Prat de Llobregat, Ripollet, Rubí, Santa Perpetua de Moguda, Sant Adrià del Besós, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Teia, Terrassa, Torelló, Viladecans, Vallirana, Vilafranca del P., Vilanova del Camí, Vilassar de Mar.
Xarxa de Mercats Municipals

Creada el passat mes de juny, la Xarxa de Mercats Municipals és una iniciativa de la Diputació de Barcelona i té per missió donar suport a la gestió dels mercats municipals i promoure l’actuació conjunta en aquells àmbits en què es poden obtenir millores d’eficiència operant agrupadament.
Mercats a la província de Barcelona

Actualment, hi ha 136 mercats municipals a la província, 40 dels quals es troben a Barcelona ciutat i la resta, 96, a altres municipis. 66 poblacions tenen mercat municipal i les quotes de mercat són del 25-30% en alimentació i del 50% en alimentació fresca. La superfície global és de 117.000 m2, cosa que és equivalent a 14 hipermercats.
Fomentar la formació

Durant aquest primer any de funcionament de la Xarxa de mercats Municipals, s’estan fent actuacions en diversos àmbits per beneficiar a tots els mercats. S’està treballant en la identitat per implementar una imatge comuna, en diverses promocions, en la projecció pública i en la formació. En aquest darrer camp l’ESCODI ha estat l’encarregada durant sis sessions de formar els responsables de mercats per ajudar-los a introduir millores en la seva gestió i orientar-los per a un millor aprofitament de l’operativa de la Xarxa de Mercats. Cada una d’aquestes sessions s’han realitzat a diferents poblacions: Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Manresa, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. Properament també es realitzaran sessions de curta durada per a paradistes, sobre temes relacionats directament amb el seu lloc de treball als mercats.

L’ESCODI és l’únic centre català dedicat exclusivament a la formació i reciclatge dels professionals del comerç, siguin comerciants o tècnics d’associacions o administracions públiques. La Fundació ESCODI es va crear l’any 2000 i està integrada per l'Ajuntament de Terrassa, el Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa". El seu objectiu és ajudar les empreses i els professionals del comerç i la distribució a incrementar la seva capacitat tècnica i d'innovació, i mantenir-la al dia; aportant als comerciants una formació pràctica i de qualitat que els permeti donar un nou impuls al seu negoci. Amb seu a Terrassa, l’ESCODI realitza cursos a mida allà on la sol·licitin. L’ESCODI ha tingut alumnes de més de 150 municipis de Catalunya i des de la seva creació, més de 10.500 comerciants i uns 300 responsables municipals de comerç i tècnics d’associacions de comerciants han fet algun curs d’ESCODI.

DIA I HORA: dimarts 22 de novembre a les 10 hores
LLOC: ESCODI, Vapor Universitari, Colom 114, 1r pis Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1