Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comerç Redacció - 19-05-2005.

L'ESCODI ensenya habilitats de comunicació als responsables de comerç dels ajuntaments
Els responsables de les àrees de comerç dels ajuntaments s'han de relacionar cada dia amb representants de departaments del mateix consistori així com d'associacions de comerciants per poder dur a terme els seus programes de gestió. L'Escola Superior de Comerç i Distribució, únic centre català dedicat exclusivament a la formació del sector comerç, proposa a aquests professionals aprendre tècniques de comunicació. Són 22 tècnics de 19 municipis els qui participen durant 20 hores, repartides en 5 sessions de 4, en aquest curs que es fa a les instal·lacions d'ESCODI a Terrassa. Concretament són professionals de Balaguer, Banyoles, Barcelona, Begues, Blanes, Caldes de Montbui, Dosrius, Esparreguera, Granollers, Masnou, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Polinyà, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Quirze del Vallès, Santa Maria de Palautordera, i Sort.
Les Habilitats de Comunicació

Els responsables municipals de comerç són professionals que, per al desenvolupament de la seva tasca han de mantenir molts contactes, relacions i negociacions tant amb comerciants i les seves associacions com amb tècnics d'altres àrees del propi Ajuntament, i representants d'altres entitats. Aconseguir els objectius de promoció del sector comercial no només depèn de disposar dels recursos necessaris sinó també de l'habilitat amb que es puguin conduir els contactes i tractes amb institucions per evitar mals entesos i conflictes i arribar a un consens.
La metodologia

La metodologia que ESCODI aplica a aquest curs és molt activa, ja que es tracta de ser conscient de les bases del comportament humà i saber canviar conductes a partir de les pròpies experiències dels participants. Es fan plantejaments de casos i es discuteixen; es reprodueixen situacions (role-playing) per treballar la definició dels objectius, els procediments i les eines de comunicació. Aquestes activitats dels alumnes es graven en vídeo per després fer sessions de revisió i discussió del què ha succeït.
El contingut

El curs dóna unes pautes bàsiques de comportament, com autocontrol emocional i conductual, l'afrontament de l'estrès i la planificació i presa de decisions. També es reflexiona sobre els elements que faciliten o dificulten la comunicació. Es treballen les habilitats de comunicació, de com donar i rebre informació, de quines pautes seguir en una situació d'enfrontament i de resolució de conflictes, així com habilitats de negociació. Per últim, es donen uns plans d'autoaprenentatge del professional, com aprendre a aprendre. El curs, que es celebra a les instal·lacions que té ESCODI a Terrassa, és de 20 hores de durada repartides en 5 sessions de 4 hores cada dimecres fins el 25 de juny.
Professor

Pere Portero Carbó és el professor d'aquest curs, piscòleg especialista en temes de comunicació, ha treballat en el camp empresarial (treballs de millora de la comunicació interna a diferents empreses), esportiu (clubs de futbol, centres d'alt rendiment esportiu, institucional (cambres e comerç, institucions penitenciàries, escoles, ajuntaments), i de les relacions pares/fills adolescents. Amb ESCODI ha treballat especiíficament les tècniques de comunicació en l'entorn dels responsables municipals de comerç, les associacions de comerciants i els gerents de centrals de compres.
L'ESCODI

L'ESCODI és l'únic centre català dedicat exclusivament a la formació i reciclatge dels professionals del comerç, siguin comerciants o tècnics d'associacions o administracions públiques. La Fundació ESCODI es va crear l'any 2000 i està integrada per l'Ajuntament de Terrassa, el Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa"". El seu objectiu és ajudar les empreses i els professionals del comerç i la distribució a incrementar la seva capacitat tècnica i d'innovació, i mantenir-la al dia; aportant als comerciants una formació pràctica i de qualitat que els permeti donar un nou impuls al seu negoci. Amb seu a Terrassa, l'ESCODI realitza cursos a mida allà on la sol·licitin, de fet l'ESCODI ha tingut alumnes de més de 140 municipis de Catalunya; des de la seva creació, més de 9.400 comerciants i uns 300 responsables municipals de comerç i tècnics d'associacions de comerciants han fet algun curs d'ESCODI.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1