Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Tecnologia i Ciència Josep Sort - 10-11-2003.

Exposició d'Enginyers Sense Fronteres al campus de l'UPC de Terrassa
L'ONG Enginyers Sense Fronteres ha portat al Campus de la UPC a Terrassa l'exposició "Accés universal als serveis bàsics" que es pot visitar a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Terrassa (ETSEIT. C/ Colom 11. Terrassa) fins el 17 de novembre i a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT. C/ Colom 1.Terrassa) del 17 de novembre al 15 de desembre.

"Volem posar de manifest les importants mancances en l'accés als serveis bàsics que pateixen els països en vies de desenvolupament. Les privacions a les que està sotmesa gran part de la humanitat són, de fet, una greu violació dels drets humans que afecta a milions de persones. La situació és molt greu i per això reclamem a l'administració mesures clares i decidides per tal d'avançar, entre tots, en l'acompliment dels compromisos internacionals ja adquirits"

Amb aquestes idees i objectius es presenta l'exposició "Accés universal als serveis bàsics" de l'ONG Enginyers Sense Fronteres (EFS), que amb un conjunt de cartells reclama l'accés a l'aigua, la seguretat alimentària, l'electricitat i les comunicacions per als països més necessitats.

L'exposició d'EFS planteja realitats amb dades concretes, com ara els 275.000 ¤ que es necessiten per satisfer amb energies renovables les necessitats energètiques de 2.000 milions de persones (la mateixa quantitat de diners que es destina en subvencionar combustibles fòssils); o els 3,4 milions de persones que van morir l'any 1998 a causa de malalties relacionades amb la mala qualitat de l'aigua; o els 10 kg de fusta que necessita una família a l'Índia invertint 6 hores en caminar 8 Km per aconseguir-la amb el treball dels infants.

L'ONG mostra també activitats i fets que han tingut i estan obtenint bons resultats. És el cas de projectes d'energies renovables a zones rurals de Mèxic o del Nepal, o els estudis de "Visió 21" per fer arribar a la totalitat de la població mundial aigua potable.

L'exposició compta amb una part dedicada a les tecnologies de la informació i la comunicació com un servei al desenvolupament humà i també dades molt significatives respecte a l'agricultura mundial i la relació directa que té amb el fet de que 800 milions de persones passin fan al mon.

Font: UPC Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1