Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Tecnologia i Ciència Josep Sort - 29-09-2003.

La xarxa del Campus de l'UPC amplia 100 vegades la seva potència
La implantació d'una nova xarxa informàtica, 100 vegades mes potent que l'existent i d'un nou CLUSTER (conjunt d'ordinadors independents que executen processos de forma conjunta, simultània i apareixen com un sol sistema davant de l'usuari) facilitaran la posada en marxa de nous projectes de recerca i docència al Campus de la UPC a Terrassa

Els Serveis Informàtics del Campus de la UPC a Terrassa han millorat la xarxa informàtica que comunica els seus edificis (escoles, departaments, institut i residència d'estudiants). Aquest canvi implica passar d'una xarxa de 10 Megabits per segon a 1 Gigabit per segon, és a dir, 100 vegades més potent que l'antiga xarxa. D'altra banda, un nou CLUSTER opera ja en el Campus a partir d'aquest curs.

L'anomenada "Xarxa Troncal del Campus", una xarxa de comunicacions que interconnecta tots els edificis i unitats del Campus de la UPC a Terrassa, ha canviat amb l'aplicació de la tecnologia "Gigabit Ethernet". Aquest nou sistema permet comunicacions d'un milió de bits per segon dins de la xarxa troncal i millorarà d'una manera significativa la utilització d'aplicacions corporatives i recursos, centralitzats o distribuïts, segons les necessitats reals de cada col·lectiu (professors, estudiants personal d'investigació i personal d'administració i serveis).

La millora ha suposat una inversió de 180.000¤; (uns 30 milions de pessetes) que ha permès incorporar al nus principal de comunicació del Campus tecnologia electrònica amb una capacitat més elevada per transmetre i direccionar la informació i s'han instal·lat noves fibres òptiques entre tots els edificis. La implantació de tot aquest nou sistema s'emmarca dins el projecte europeu CARISMA que té l'objectiu de desenvolupar noves tecnologies en diferents àmbits i objectius amb la fibra òptica.

La nova xarxa troncal Gigabit del campus, juntament amb l'augment de capacitat d'enllaç entre Terrassa i Barcelona que ja es va implementar a l'any 2002, afavorirà i potenciarà nous projectes futurs per al Campus de la UPC a Terrassa.

D'altra banda, a través de la Plataforma de Suport a la Recerca i Noves Tecnologies (PSRiNT), una nova unitat tècnica dins dels Serveis Informàtics del Campus, i amb la col·laboració del grup de doctorat d'Enginyeria Òptica, es posa en marxa aquest curs un nou CLUSTER. Es tracta d'un conjunt d'ordinadors independents que executen operacions de forma conjunta i simultània i que apareixen davant de l'usuari com un sol sistema. El nou servei millorarà les tasques de càlcul dels investigadors de la Politècnica a Terrassa, que estalviaran molt temps en l'obtenció dels resultats per a operacions que abans trigaven dies en calcular-se i que ara s'obtindran en minuts. El CLUSTER afegeix als seus avantatges la flexibilitat, ja que permet augmentar o disminuir el nombre d'equips connectats en funció de les necessitats de càlcul de cada projecte.

Font: UPC Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1