Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Tecnologia i Ciència Josep Sort - 24-07-2003.

La UPC i Boeing col·laboren en dos projectes d'investigació aeronàutica
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'empresa Boeing, a través del seu Centre d'Investigació i Tecnologia, han signat sengles acords d'investigació en àrees d'interès comú relacionades amb l'àmbit aeronàutic.

El primer d'aquests projectes, coordinat per Joseba Quevedo, catedràtic del Departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la UPC al Campus de Terrassa, tracta sobre la gestió integrada de l'estat de l'avió. L'objectiu d'aquesta àrea de recerca és proporcionar tecnologies que permetin fer un seguiment de l'estat general d'un avió en vol i enviar aquesta informació en temps real als equips que estan a terra. D'aquesta manera, quan l'avió aterra, el personal de manteniment pot realitzar ràpidament qualsevol reparació necessària.

Atès que aquest sistema pot utilitzar-se per predir quan una peça podria fallar, permet als equips de manteniment substituir o reparar una peça durant una revisió de manteniment regular com a mesura preventiva, evitant així els retards provocats per operacions de manteniment no previstes. L'equip de la UPC s'encarregarà en una primera fase de modelar el comportament d'un sistema de potencia genèric basat en un conjunt de piles de combustible i identificar els principals tipus de fallada.

El segon projecte, liderat pel professor Jordi Romeu, del Laboratori de Mecànica i Enginyeria Acústica al campus de Terrassa, té com a objectiu mesurar l'impacte mediambiental de les aeronaus en les seves aproximacions als aeroports. Amb aquesta innovadora investigació es busca determinar les parts de les aeronaus que generen més nivell de soroll en les operacions d'aproximació i aterratge. Amb aquesta informació s'espera contribuir al disseny d'avions més silenciosos en el futur així com establir nous procediments operatius que minimitzin l'impacte mediambiental.

La principal activitat de la UPC en aquest projecte, en el qual també participen l'institut d'investigació holandès NLR i la Universitat Politècnica de Madrid, consisteix en el disseny i construcció d'un sistema de mesura del soroll amb capacitat de filtratge direccional espacial, basat en una matriu lineal de micròfons. Així mateix, s'encarregarà de provar i validar el sistema.

El Centre d'Investigació i Tecnologia de Boeing a Madrid, que pertany a Phantom Works -la unitat d'investigació avançada de Boeing-, és el primer d'aquest tipus que la companyia estableix fora dels Estats Units. El centre va començar les seves activitats el juliol de 2002, com a part d'una iniciativa per trobar les millors tecnologies i el millor talen a tot el món per contribuir a millorar el rendiment, la qualitat i el cost dels productes i serveis de Boeing. Actualment compta amb 30 treballadors i el seu objectiu és esdevenir en centre d'excel·lència en matèries relatives al medi ambient, la seguretat i la fiabilitat, i tecnologies de control del tràfic aeri. Per això, establirà acords de col·laboració amb la indústria, l'entorn acadèmic i altres centres d'investigació europeus.

Font: UPC Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1