Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Solidaritat Creu Roja - 16-02-2006.

Voluntaris amb el camió d'ajuda humanitària
Creu Roja Catalunya i l'ACCD envien un carregament d'ajut humanitari als camps de refugiats sàhara
La Creu Roja a Catalunya i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) han enviat avui, a les 11.00 hores, des de la plaça Sant Jaume de Barcelona un tràiler de 16 metres amb ajut humanitari als camps de refugiats sahrauís de Tinduf. El camió s’ha dirigit cap a l’aeroport del Prat on tot el material es carregarà en un avió civil que sortirà cap a Algèria a les 14.00 hores.

El vicepresident de Creu Roja, sr. Marquès, a la dreta de la imatge
El vicepresident de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, ha declarat que “la tradició de cooperació de la Creu Roja amb el Sàhara és llarga” i espera que “l’ajut ajudi a pal·liar el patiment dels refugiats”. Tot i així, ha recordat que s’ha de seguir “reflexionant per aconseguir acabar amb la situació general que viuen els refugiats sahrauís”. Per la seva banda, el director de l’ACCD, David Minoves, ha destacat que les institucions i la societat catalana han de seguir compromesos en ”la reconstrucció de totes les estructures malmeses” i que aquest és un primer ajut, valorat en més de 100.000 euros i finançat per l’ACCD, que ha de servir per ajudar a les “més de 12.000 famílies que han estat afectades”.

Per la seva banda, el delegat del Front Polisari a Catalunya, Emboirik Ahmed, ha agraït la col·laboració tant de la Creu Roja a Catalunya com de l’ACCD ja que “des del primer moment han donat una resposta clara”. Ha afirmat també que “la situació és molt delicada” i que aquest ajut “serà vital”.

Des del passat dijous fortes pluges tropicals han afectat els camps de refugiats sahrauís a Algèria, mai vistes a la regió des del 1994. Més del 50% de les estructures dels campaments han estat malmeses.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1