Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Solidaritat Creu Roja - 14-02-2006.
Les pluges torrencials han deixat més de 12.000 famílies damnificades.

Imatge dels campaments
Creu Roja envia fons als campaments de refugiats saharauis afectats per les inundacions
La Mitja Lluna Roja Saharaui sol·licita ajuda urgent a travès de l’enviament de tendes de campanya, mantes, medicaments i aliments en el menor plaç de temps possible. Creu Roja ha realitzat una primera aportació econòmica de 18.000 euros per tal d’assistir els damnificats per les pluges torrencials registrades durant els darrers dies en els campaments de refugiats saharauis del Tindurf, en el sud d’Argèlia.


Aquestes pluges torrencials han originat el desbordament de torrents que han causat, a la vegada, enormes danys materials, com la destrucció del 50 per cent de les construccions d’adobe on residien els refugiats, el que ha forçat a milers de famílies a abandonar els seus campaments i refugiar-se en montanyes properes. Les zones afectades corresponen a les províncies o “wilayas” de Aaiun, Ausserd, Smara i “27 de Febrer”.

Els aiguats han acabat, a més a més, amb les reserves d’aliments de les famílies, magatzems de queviures d’emergència, dispensaris, escoles bressol, escoles i hospitals, fet que “agreuja considerablement la ja de per si complicada situació humanitària de milers de persones que porten 30 anys en condiciones extremadament dures”, segons apunta Jaime Bará, responsable de Cooperació per al Sàhara de la Creu Roja.

La Mitja Lluna Roja Saharaui ha llançat una crida urgent internacional per a què es proveeixi ajuda urgent als refugiats a travès de l’enviament de, com a mínim, 17.000 tendes de campanya, mantes, medicaments i productes alimentaris de forma immediata per a evitar una verdadera hambruna.

Com a conseqüència de les pluges torrencials, les aigües estancades representen també un risc elevat d’epidèmies entre els refugiats.

Les fortes pluges que han devastat els campaments saharauis al Tindurf, han deixat a més a més cinc morts i un nombre indetermintat de ferits en el sud del Marroc.

Tots aquells que desitgin col·laborar amb el dispositiu de Creu Roja poden fer les seves donacions a travès del telèfon:

902 22 22 92

.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1