Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Societat Jordi Centelles - 21-11-2007.

Xerrada "Fer dels drets de les dones una realitat: Intervencions contra la violència masclista"
Ahir dimarts, la federació comarcal d'Esquerra del Vallès Occidental va organitzar una xerrada en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Sota el títol "Fer dels drets de les dones una realitat: intervencions contra la violència de gènere" M. Àngels Gensana, assessora jurídica de l'Institut Català de les Dones, va explicar el contingut del Projecte de Llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista.

Gensana va destacar la importància d'aquest projecte de llei a nivell europeu, ja que no existeix en cap altra legislació una llei que atorgui tant drets i reconeixement a les dones. Alguns dels punts rellevants del Projecte de Llei són que reconeix més àmbits de violència (ja que fins ara només es contemplava la violència dins l'àmbit de la parella), com l'àmbit familiar, l'àmbit laboral (assetjament sexual i assetjament per raó de sexe), l'àmbit social o comunitari (tràfic i explotació de dones i nenes; mutilació genital femenina; matrimonis forçats; violència derivada dels conflictes armats; violència contra els drets sexuals i reproductius). Gensana va explicar els pilars fonamentals de la llei: la centralitat dels drets de les dones, és a dir, el que es busca és atorgar els drets que contempla la llei a totes les dones que han patit violència (sigui del tipus que sigui) i no preveu el càstig contra els agressors; la deguda diligència dels poders públics, és a dir, la obligació de les administracions a actuar davant la violència sense emparar-se darrera de motius culturals, de religió, etc.; i la restitució del projecte de vida de les dones, ja sigui a nivell d'ajudes econòmiques, com ara programes ocupacionals i garantint espais de seguretat per ella i els seus fills.

Per la seva banda, Carme Porta va fer una reflexió del que aquest Projecte de Llei significa en el procés de reconeixement dels drets de les dones, a nivell de Catalunya, i a nivell europeu, i va fer una comparació de les legislacions sobre aquest tema al conjunt dels Països Catalans.

A l'acte hi van assistir una seixantena de persones, entre militants i simpatitzants, així com representants de diverses associacions i entitats de la ciutat.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1