Dimarts, 22 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Societat Marc Ferrer - 26-01-2007.
Avui fa 68 que l'exèrcit franquista ocupava Terrassa i encara hi ha carrers a persones que van estar vinculades amb el règim feixista

Tal dia com avui de 1939
Tal dia com avui de 1939 finalitzava la guerra civil a Terrassa, amb l'ocupació de la ciutat per part de l'exèrcit espanyol i començava una fosca etapa de dictadura i repressió. No cal tornar a repetir tot allò dit sobre la dictadura franquista.

Només recordar que tants anys després, avui en dia, 26 de gener de 2007, Terrassa encara té carrers dedicats a persones que van estar vinculades amb el règim feixista: Salvador Gros, un voluntari de la División Azul (a la Cogullada); Comte d'Ègara, Alfons Sala, fundador de la Unión Monarquica Nacional i que rebé el títol de comte sota la dictadura de Primo de Rivera (al Centre); Josep Maria Palau, regidor franquista (a Ègara); Josep Tapiolas, president del Partido Tradicionalista (a Ègara); Miquel Palomares, dirigent d'Acción Católica (a Sant Pere Nord); Eugeni d'Ors, “Jefe Nacional de Bellas Artes” i intel.lectual del franquisme (a Can Boada); Simeó Garcia, alcalde franquista del barri de les Fonts (a Les Fonts); Bisbe Castellort, bisbe durant els anys 1957-60 (a Ègara) i el Bisbe Sanahuja, bisbe durant els anys 1944-70 (a Les Fonts).

També actualment hi ha carrers dedicats a aquelles persones que el règim, les va considerar “caidos por Dios y por España”, com Antoni Barata (a Can Roca), Francesc Salvans (a Sant Pere), Mossèn Josep Moncau (a La Cogullada) i Mossèn Parramón (a Les Fonts). Però a part dels carrers, encara queden més coses simbòliques, com, per exemple les plaques del “Ministerio de la Vivienda”, amb el “yugo y las flechas” que encara queden penjades en moltes cases de la ciutat.
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat jordi c - 02-01-2007.

Racisme a les discoteques
Sóc un ciutadà de terrassa, el qual vol redactar una queixa que espero q sigui publicada al diari terrassa...pq penso que no podem permetre a les portes del 2007 que hi hagi racisme i la prepotència que hi ha a les discoteques!!!! Tot va començar un dia tal com ahir, on un grup d´amics celebraven. l´aniversari d´un de la colla que feia 26 anys.....tot anava molt bé....vam sopar en un resaurant tranquils....i va ser a l´hora d´anar a prendre algo a algun lloc, quan vam decidir anar al codigo 59...lloc avitual d´uns quants de la colla....va ser en aquest moment on la ilusió de tots es va esfumar quan el porter del pub no ens va deixar entrar....més concretament no va deixar entrar única i exclusivament a dos de la colla, curisosmanet els dos amics negres de la colla.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat enric sanchez-cid - 26-12-2006.

Juli Anglada Guasch
Ha mort, tal com va viure: amb discreció i sense estridències, per no molestar. Es diria que es va encaminar de puntetes cap al destí final, ja que davant del cap de setmana, al qual s'afegien Nadal i Sant Esteve, podia causar complicacions en els plans dels seus familiars i d'alguna persona amiga. Fins i tot es podria creure que va demanar perdó per morir-se en dies tan assenyalats. S’han quedat soles Aurita i Carme... i, nosaltres, els seus amics de la Penya que el recordem amb aquell posat discret i companyerol, ens trobem amb el buit d’una amistat que va néixer a redós dels estius de Portbou i posada en solfa en les darreres trobades.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Xavier Cardona Ruiz - 19-12-2006.
LA JSC DE TERRASSA INICIA, PER SEGON ANY CONSECUTIU, UNA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES EN COL.LABORACIÓ AMB CREU ROJA JOVENTUT

S'ha portat bé. No deixis que els Reis passin de llarg
La JSC de Terrassa ha endegat una campanya solidària de recollida de joguines i roba per als nens i nenes més necessitats de la nostra ciutat, juntament amb Creu Roja Joventut. Sota el lema “S’ha portat bé. No deixis que els Reis passin de llarg”, l’organització juvenil del PSC pretén, per segon any consecutiu, que cap nen o nena es quedi sense joguina la nit de Reis. La campanya s’ha iniciat aquest dilluns 18 de desembre i s’allargarà fins el proper 4 de gener
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 09-12-2006.

Tomba a la dona desconeguda
El passat 25 de novembre va ser el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, l’elecció d’aquesta data, per part de les Nacions Unides, respon a la tortura i assassinat el 25 de novembre de 1960 de les germanes Mirabal en mans de la dictadura del General Trujillo, a la República Dominicana. Minerva, Maria Teresa i Patria Mercedes eren lluitadores politicosocials per la defensa de la llibertat i la democràcia, i des del 1981 la data de la seva mort va passar a ser reclamada com a dia de lluita i denúncia de la violència contra les dones.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 30-11-2006.

La FAVT es reuneix amb els responsables dels Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat
La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa es reuneix, aquest dijous, 30 de novembre de 2006, a les 19:30 h, a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (carrer Cisterna 32), amb els màxims responsables dels Mossos d’Esquadra a la nostra ciutat.

Aquesta reunió ha de servir per a que aquest cos policial es presenti al món veïnal i doni a conèixer les seves línies d’actuació, a l’hora que se li transmeti les principals inquietuds de les associacions de veïns de Terrassa.
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Xavier Cardona Ruiz - 30-11-2006.
Voluntaris Terrassa, Acció Gent Gran i la Federació Catalana del Voluntariat Social. Aposten per obrir un nou punt informatiu a la ciutat de Terrassa de Voluntariat.

Punt d' Informació de Voluntariat
Voluntaris Terrassa i Acció Gent Gran uneixen esforços per dur a terme un Punt informatiu de Voluntariat adreçat a la ciutadania, per recollir i atendre totes les ofertes i demandes orientades cap el Voluntariat.
Aquest punt forma part de la xarxa de punts informatius de Voluntariat de la Federació Catalana del Voluntariat Social.
Quins són els nostres objectius?
Ajudar les entitats i grups de Voluntariat que tinguin els voluntaris necessaris en les millors condicions (preparació, mitjans,...) per realitzar la seva tasca amb eficàcia. I sobretot, animar la població a fer-se voluntari. Ens proposem demostrar la força que suposa el Voluntariat quan creu en allò que fa, i quan posa esforç i voluntat al servei de l'ojectiu pel qual es mou.
Aquest programa donarà les seves primeres passes el proper dissabte 02 de desembre de 2006 en el marc de les activitats organitzades per l’ Ajuntament de Terrassa amb motiu del dia internacional del Voluntariat.
Dissabte de 11:00 - 20:00 la ciutadania es podrà adreçar al Raval de Montserrat i consultar el ventall d’activitats voluntaries què disposa la ciutat i la provincia de Barcelona.
A partir de gener aquest punt es podrà visitar:
Dilluns: De 20:00 – 21:00 – C/ Martín Díez, 73r – Seu Social de Voluntaris Terrassa
Dimarts: 10:00 – 13:00 – C/ Baldrich, 1 – Seu Social d’ Acció Gent Gran.
Divendres: 17:00 – 20:00 – Baumann Servei Jove, Av. Jacquard, 1 – Voluntaris Terrassa.
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 24-11-2006.

Manifest 25 novembre, Dia Internacional de la No-Violència vers les Dones
La violència vers les dones, en tant que fenomen històric i universal, només es pot entendre en el marc d'una estructura ideològica que pren el sistema patriarcal com a paradigma de referència. És així com la violència masclista representa una definició de com actua el poder patriarcal en tant que constructor d'un ordre social i simbòlic entorn de “l'home” com a mesura i referent de totes les coses.

Aquesta estructura social i de pensament ha pretès l'organització de la vida de les persones en funció del seu sexe biològic, i s'ha dotat també d'una estructura jeràrquica amb el poder de sancionar o de premiar en funció de les necessitats del propi sistema.

Moltes dones i alguns homes intentem crear relacions socials al marge d'aquest ordre imposat; cal desenvolupar la possibilitat de trencar amb les pràctiques patriarcals i, per tant, de posar fi a les violències contra les dones.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Ferran Valldeperas Mellado - 20-11-2006.

Diario de Tarrasa o Tarrasa Información?
Em sembla del tot lamentable que un diàri en plena democràcia faci pública una esquel.la del dictador Francisco Franco Bahamonde, com es podia observar a l'edició del mateix Diari de Terrassa del passat dissabte 18 de novembre de 2006. En un primer moment, em va semblar una innocentada, però després vaig observar i vaig caure en la data i la meva perplexitat va ser total. Avui he escoltat que altres diàris estatals de la talla més conservadora com el Mundo també s'hi han sumat.

No deixa de ser curiós, pel que m'han informat, que un diàri que ja té antecedents per negar-se a fer una edició en català, ara publiqui una esquel.la de Franco en el seu aniversari amb un lema com "¡PRESENTE!" i a la vegada em causa vergonya sent com sóc de Terrassa que una direcció amb cert historial falangista pugui ser encara a dia d'avui deixant anar aquests pets pudents i aquestes bromes de mal gust, perquè això és el que és una broma de mal gust.
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 10-11-2006.
Ramon Arribas, Tinent d’Alcalde de Benestar Social, juntament amb Cèlia Ros, regidora de Serveis Socials, desmenteixen les acusacions de la Unió de Consumidors de Catalunya.

Sorpresa per les declaracions de la UCC en relació al Reglament de serveis socials.
Ramon Arribas i Cèlia Ros s’han mostrat molt sorpresos per les declaracions de la Unió de Consumidors de Catalunya. Les declaracions, referides a Serveis Socials, són “absolutament surrealistes, especialment donada la poca implantació que aquesta entitat a la nostra ciutat”.

Les declaracions fan referència a les dures crítiques rebudes al Reglament de Serveis Socials i a la falta de transparència en l’elaboració d’aquest reglament. “El Reglament ha estat elaborat i discutit per tots els partits polítics i ha estat vist al Consell Municipal de Benestar Social, en el qual estan representades no només les forces polítiques sinó també totes les entitats de l’espai social de la ciutat. Entenem, doncs, que puguin criticar el reglament, però no la forma de la seva elaboració”, en paraules de la Regidora.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - 3 comentaris
.
« Pàgina anterior Més notícies »
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1