Dilluns, 18 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Societat Jordi Centelles - 07-03-2008.

Dones amb tots els drets
La commemoració del Dia Internacional de les Dones d'enguany ve marcada per varis factors que refermen la necessitat de la nostra lluita diària i la convicció que encara són moltes les esferes que no reconeixen les dones com a ciutadanes de ple dret.

En l'elecció de la data per a les eleccions a les Corts el govern espanyol ens obliga a quedar-nos a casa reflexionant el 8 de març, la data simbòlica en què s'accentua la denúncia per les desigualtats que les dones encara patim. Però malgrat això, no podem deixar de reivindicar la importància d'aquesta diada i volem fer sentir la nostra veu. És per això, que us animem a totes i a tots a participar i donar suport a les diverses manifestacions, concentracions i actes que es celebrin arreu dels Països Catalans en motiu del 8 de març. Tot i que aquesta vegada haurem de manifestar-nos sense lluir el logotip del nostre partit en pancartes, adhesius... per tractar-se del dia de reflexió de les eleccions generals del diumenge 9 de març.

L'alarma social creada els darrers mesos, atiada per la cúpula de l'Església catòlica i la dreta més reaccionària, ha contribuït a la criminalització de les dones que han escollit lliurement la interrupció del seu embaràs així com dels i les professionals sanitaris que realitzen aquesta mena d'intervencions. Aquesta situació ha posat en evidència per enèsima vegada* la indefensió de les dones que no podem exercir amb garanties un dret bàsic com és el dret al propi cos.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 30-11-2007.

Ofrena floral en record dels republicans morts en els hospitals militars de Terrassa
El proper diumenge dia 2 de desembre a les 12h30 tindrà lloc una ofrena floral a la fossa comuna del cementiri de la nostra ciutat, en record dels republicans i republicanes morts en els hospitals militars de Terrassa durant la guerra civil.

Us animem a assistir en aquest homenatge organitzat per l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 21-11-2007.

Xerrada "Fer dels drets de les dones una realitat: Intervencions contra la violència masclista"
Ahir dimarts, la federació comarcal d'Esquerra del Vallès Occidental va organitzar una xerrada en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Sota el títol "Fer dels drets de les dones una realitat: intervencions contra la violència de gènere" M. Àngels Gensana, assessora jurídica de l'Institut Català de les Dones, va explicar el contingut del Projecte de Llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 16-11-2007.

Xerrada "Fer dels drets de les dones una realitat: Intervencions contra la violència masclista"
El dimarts 20 de novembre a les set de la tarda, a la Biblioteca Central de Terrassa, Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat una xerrada per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre).

Sota el títol "Fer dels drets de les dones una realitat: intervencions contra la violència masclista" volem donar a conèixer els treballs que des de l'administració s'estan fent per actuar contra la violència de gènere, principalment el projecte de Llei dels Drets de les Dones a per a l'eradicació de la violència masclista que va ser aprovat pel Govern de la Generalitat el passat mes de juliol.
Descarregar document
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Marc Ferrer - 27-04-2007.
Denuncia del nyap urbanistic

Nota de la CUP en relació a la remodelació de la Plaça del Progrés
Des de la CUP de Terrassa, igual que la majoria de veïns de Ca n'Aurell aquests últims dies, volem manifestar la nostra indignació per la remodelació que s'ha fet de la plaça del Progrés: cap ombra, escassetat absoluta de bancs i, això sí, 300 places d'aparcament que no contribueixen en absolut al foment del transport públic, sinó tot el contrari. L'espai destinat a l'esbarjo infantil és ridícul tenint en compte la superfície de la plaça, i hi ha zones de clara inseguretat, com per exemple un dels accessos a l'aparcament subterrani, que no està separat físicament de la zona per on passen els vianants.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular trobem especialment greu el fet que s'hagi dissenyat una plaça al barri de Ca n'Aurell sense tenir en compte les necessitats reals dels habitants del barri que en faran ús o, el que és pitjor encara, inaugurant un espai públic sense que estigui del tot acabat, fent les coses ràpid i malament, en una dinàmica en què sembla que l'únic important és inaugurar espais (i més ara que s'apropen eleccions) més que no pas la qualitat dels espais mateixos.
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 16-04-2007.

Maria Dolors Duocastella, en el moment de rebre el Gorra Frígia de mans del Conseller de Cultura
Esquerra atorga el premi Gorra Frígia a Dolors Duocastella.
El ja tradicional Sopar de la República, que any rere any celebra la secció local d'Esquerra a Terrassa, va ser el marc per donar a conèixer els guanyadors de les distincions Gorra Frígia i Guillotina, en la seva quarta edició.
El premi Gorra Frígia s'atorga a una persona o entitat terrassenca que hagi destacat pels seus valors republicans i per la seva catalanitat.

El premi Guillotina s'atorga normalment a una entitat que hagi destacat per tot el contrari. Això vol dir que no cal que sigui ni terrassenca, ni republicana ni catalana.

Els integrants del jurat: Raimon Escudé, Carles Feiner, Miquel Ferreres, Joan Lluch, Carles Massallé, Anna Parés, Laura Pinyol, Carles Llongueras, Ramon Arribas i Isaac Albert, han atorgat per unanimitat el premi Gorra Frígia, per la seva llarga trajectòria social, cívica, política, cultural i artística, al servei de les persones dins i fora de la nostra ciutat, treballant individualment i en col•laboració amb d'altres, dins de diversos grups, associacions i entitats de diversa naturalesa a Maria Dolors Duocastella, qui va rebre el guardó de mans del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 13-04-2007.
Avui, a les 20:30 al restaurant La Muntanyeta té lloc la quarta edició


Sopar de la República
Aquest divendres 13 d'abril, i per quart any consecutiu, ERC de Terrassa ha organitzat un sopar per celebrar el dia de la República i per lliurar els premis Gorra Frígia i Guillotina


El premi Gorra Frígia es concedeix a entitats o persones de la ciutat que s'hagin destacat per la defensa dels valors republicans: llibertat, solidaritat i democràcia; mentre que el premi Guillotina s'atorga a entitats o esdeveniments que es destaquin pel contrari, per la reducció o la limitació d'aquests valors. El jurat d'aquests premis està format per terrassencs i terrassanques de tots els àmbits de la ciutat, de la cultura fins l'economia, que trien els i les guanyadores, per majoria, d'entre totes les propostes que s'han presentat.

La celebració comptarà amb l'assistència del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras. I estarà amenitzada amb jazz en directe.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Xavier Cardona Ruiz - 01-03-2007.
Voluntaris Terrassa i AVAN col·laboren aquest cap de setmana a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple.

Una poma per la vida
Ens complau comunicar que el proper 2 i 3 de Març es durà a terme als supermercats Condis una nova jornada de una poma per la vida una campanya solidària envers les persones afectades d'esclerosi múltiple i que alhora promociona el consum de fruita (concretament pomes), un aliment saludable.
Una poma per la vida, és una campanya de participació ciutadana, que té com a objectiu sensibilitzar l'opinió pública respecte la problemàtica amb la que conviuen prop de 4.000 famílies a Catalunya.
Divendres i dissabte de 10:00 - 13:00 i de 17:00 – 20:00 als supermercats Condis de Tot Catalunya es podrà adquirir una poma solidària per 1,5 Euros. La recaptació integra de la campanya anirà destinada a la Fundació Esclerosi Múltiple per finançar els seus projectes. El divendres membres de l'associació AVAN (Associació del Vallès amics de la Neurologia) i el dissabte membres de Voluntaris Terrassa, donaran suport als treballadors de la cadena de supermercats Condis en aquesta tasca. Els socis i col·laboradors de Voluntaris Terrassa animem a la població a participar en aquesta campanya.

Interessats en col·laborar: voluntarisaterrassa·net

Imatge: Voluntaris Terrassa - Bombers joves de Viladecavalls ( Una poma per la Vida 2005 )
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat Jordi Centelles - 15-02-2007.

Els sense sostre a Terrassa. CiU manipula i desinforma
De fa temps, els companys regidors de CiU han posat l'accent en la necessitat d'un alberg pels sense sostre a Terrassa. Aquest interès els dignifica. Tots som especialment sensibles amb aquest col•lectiu i tots volem que disposin dels recursos suficients per viure d'una manera digna. Però per defensar els sense sostre no cal manipular la informació ni caure directament en la mentida.

No voldria pensar ni un segon que aquest interès pels sense sostre forma part d'una campanya per desprestigiar l'acció de govern en el camp dels serveis socials o que no és més que una eina partidista de cara a les properes eleccions municipals. No puc ni imaginar-me que s'utilitzi un col•lectiu tan fràgil com és el dels rodamóns per fer feina bruta.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Societat PSUCviu - 03-02-2007.

Mor el sindicalista i militant del PSUC-Viu Ramon Puiggròs
L’històric sindicalista Ramon Puiggròs ha mort a dos quarts d’una de la matinada, d’aquest divendres, a l’Hospital de Terrassa. Puiggròs havia ingressat al centre hospitalari a principis de gener com a conseqüència d’una llarga malaltia. Fa dues setmanes, Ramon Puiggròs va rebre la Medalla de la Ciutat de la mà de l’alcalde, Pere Navarro.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
« Pàgina anterior Més notícies »
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1