Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Salut Redacció - 21-07-2006.

L'Associació d'Òptiques Independents recomana una bona protecció per als ulls
L'Associació Catalana d'Òptiques Independents fa una sèrie de recomanacions per un correcte ús de les ulleres de sol. Actualment la ullera de sol s’ha convertit en un complement del vestir, tant a l’estiu com a l’hivern, la qual cosa ha originat un ampli mercat no sempre a l’alçada de les necessitats sanitàries. Les ulleres de sol són alguna cosa més que un complement de moda, ja que la seva funció principal ha de ser protegir els nostres ulls tal i com ho fem amb la nostra pell utilitzant una bona crema protectora segons les circumstàncies. El sol emet una sèrie de radiacions de les quals les més perilloses són els anomenats raigs ultravioletas, UVC, UVA i UVB, dels quals aquests dos darrers són els més perjudicials.

Aquestes radiacions poden perjudicar diferents zones de l’ull:

· Parpelles: sensibles a les cremades solars, que a llarg termini poden provocar càncer de pell.

· Mucosa: cobreix la superfície interior de les parpelles i l’anomenat blanc de l’ull, produint inflamació.

· Còrnia: primer filtre del nostre ull, pateix inflamació.

· Cristal·lí: els raigs UV poden causar la formació precoç de cataractes sobretot en nens ja que aquest no està del tot format i no filtra bé la llum. Per aquest motiu necessiten encara més protecció solar. I succeeix el mateix amb les persones majors, ja que els seus ulls van perdent la protecció natural.

· Retina: pot provocar pèrdua de visió central. És en aquesta part de l’ull on les conseqüències poden ser pitjors. Els danys poden ser irreversibles.

Els filtres de les lents solars es classifiquen en:

Lents polaritzades:
La llum solar vibra en tots els plans, amb la qual cosa quan es reflexa en algunes superfícies com l’aigua o la neu, vibra en un sol pla, generalment horitzontal. Aquesta llum polaritzada és especialment molesta sobretot en esports aquàtics i en la conducció. Per evitar aquestes vibracions s’utilitzen lents polaritzades.

Per tant, la qualitat de les lents és essencial, ja que el simple fet de posar-nos unes lents obscures no ens garanteix un bon filtre, és més, aquestes lents obscures faran que la nostra pupil·la es dilati, amb la qual cosa els raigs solars penetraran més fàcilment en el nostre ull que sense ulleres de sol.

Els teus ulls s’ho mereixen tant com la teva pell. Acudeix al teu òptic. És garantia de salut.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1