Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Salut Redacció - 09-06-2006.

Conferència: "Parlem de Fibromiàlgia: trets de personalitat"
L’associació AVAN organitza per al proper dijous 15 de juny, a les 19h, una xerrada a Sabadell sobre la Fibromiàlgia oberta al públic. Amb la col·laboració de diferents professionals de l’àmbit socio-sanitari, “Parlem de Fibromiàlgia: trets de personalitat” vol aprofundir sobre aquesta malaltia neurològica que, segons alguns estudis poblacionals, afecta entre el 3 i el 6% de la població

Els ponents de la conferència seran la Sra. María José Martín, piscòloga de l’Hospital Mútua de Terrassa, la Sra. Maite Ribera, presidenta de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF), la Sra. Montse Duocastella, presidenta d’ACAF a Sabadell, i el Dr. Miquel Aguilar, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Mútua de Terrassa i president d’AVAN.

Dolor crònic generalitzat
Malgrat que la Fibromiàlgia està reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut, hi ha certa reticència per part d’alguns professionals que no acaben reconeixent aquesta malaltia. Es caracteritza pel dolor muscular crònic generalitzat i la sensació dolorosa a la pressió d’uns punts sensibles específics. Segons els criteris establerts per l’American College of Rheumatology, una persona pateix aquesta patologia si presenta un historial de dolor generalitzat durant un mínim de tres mesos i en 11 o més de les 18 zones específiques de punts hipersensibles (lumbar, coll, espatlla, zona pèlvica, colzes i mans).

Altres símptomes freqüents de la Fibromiàlgia són l’ansietat, la irritabilitat, la migranya i la depressió a conseqüència de l’estat crònic de dolor i fatiga que es pateix. 9 de cada 10 malalts fibromiàlgics són dones i l’edat d’aparició d’aquesta patologia oscil·la entre els 35 i els 50 anys, tot i que ha estat diagnosticada en nens, adolescents i persones de més de 60 anys.


Dia: Dijous 15 de juny
Hora: 19h
Lloc: Auditori Pere Quart (c/ Lacy, 11) Sabadell
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1