Dimarts, 19 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Opinió Marc Ferrer - 25-05-2007.

Ciutadans i la necessitat de la polèmica per sobreviure
Bona part de l'èxit que Ciutadans-Partido de la Ciudadanía va recollir a les passades eleccions autonòmiques es va deure a una campanya que se sustentava fonamentalment en la polèmica. I si aquesta no existia calia crear-la. Ja feia anys que ho intentaven, des del Manifiesto de los 2.300, i sempre amb el tema lingüístic com a bandera. Finalment, el suport explícit de determinats mitjans de comunicació, el doblegament d'altres a l'hora de donar veu a qui fins aleshores no hi tenia més legitimitat que el PACMA, les declaracions i actituds provocadores dels seus líders i, també, algunes protestes en els seus actes molt ben aprofitades van donar tres diputats a aquesta formació.

Ara, passada la marea, sembla que els seus diputats, més desorientats que una altra cosa, no passen de la categoria d'ornament al Parlament català i el partit es descompon internament. Tret de l'estirabot recent d'un programa de Telemadrid, la frenada que han fet els mitjans que aleshores els dedicaven portades cada dia i l'absència, per insostenible i absurda, de la qüestió lingüística i identitària en el debat públic posa les coses força difícils a Ciutadans. Paradoxalment, gaudien de més projecció abans d'entrar al Parlament que a hores d'ara.

I és que passar d'una campanya en què una sola idea, encara que falsa, pot bastir-ho tot, a haver d'actuar com una formació seriosa, amb un programa treballat i creïble i amb el sentit últim de la millora de les condicions de vida dels ciutadans no és gens fàcil. Ja ho va demostrar fa pocs dies la candidata a l'alcaldia de Barcelona, Esperanza García, en un fòrum per on han passat tots els altres cinc alcaldables i en què ella va batre el rècord de ser la més breu, amb un sorprenent quart d'hora de conferència. La cara, les mirades i les respostes de la candidata durant el torn de preguntes evidenciaven que aquell era dels pitjors moments que li havia tocat passar en púbic. Haver de parlar d'assumptes que no permeten la demagògia i que s'escapen de la lògica anticatalana quan no és té cap idea sobre la matèria pot arribar a posar molt nerviós al ponent, certament.

Ara, a pocs dies de les eleccions, i veient com el tema identitari pràcticament no ha entrat en escena, Ciutadans recorre a la vella fórmula, la de la provocació directa i la victimització, tan coneguda també pels seuscompanys de viatge de Basta Ya. D'una banda, llança un logo de darrera hora amb un eslògan tan poc imaginatiu com "Catalunya és Espanya" i, d'una altra, la magnificació d'una pintada mal feta, amb molt poca destresa i amb un llenguatge molt poc habitual, a la casa del seu president i que han corregut a titllar d'atac feixista, amenaça i intimidació.
I ara a Terrassa, que han estat agredits verbalment!! verbalment!! I Ciutadans de l'anecdota, fa la noticia: senyoretaaaaa que m'han insultaaaat!!!!

Una fórmula que, donada la urgència del tema i les magres perspectives de les enquestes, esdevé com a mínim sospitosa.
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Marc Ferrer - 20-04-2007.
Article d'opinió d'Elliot Fernández

Cooperatives d'habitatge, accés digne per a tothom
Existeix al nostre país un greu problema amb l'accés a l'habitatge. Les administracions públiques lluny d'intentar solucionar aquest problema es situen al costat de promotors immobiliaris defensant els seus interessos. Millor no enemistar-se amb el sector del totxo, gràcies al qual, l'economia creix a bon ritme, deuen pensar els nostres governants. Mentrestant milers de famílies viuen endeutades per poder pagar un pis durant tota la seva vida, a canvi de ser propietaris de quatre parets. No parlar de la gent gran, assetjada per especuladors dia sí dia també perquè abandonin les seves llars. I els joves, que en no poder-se independitzar es troben condemnats a una fractura social de considerables magnituds.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Jordi Centelles - 07-03-2007.
Artícle d'opinió de Sílvia Grau, secretària per a la Igualtat d'Esquerra

El dret d'escollir, el dret de decidir
Setmana rere setmana som testimonis del fet que la violència de gènere costa molt d'eradicar: separades, solteres o casades, amb fills o sense, quarantones o cinquantones, grans o joves... no passa setmana que no vegem a la televisió o als diaris que han matat una altra dona.
Impotents, espectadores passives, ens trobem davant de les esfereïdores notícies i ens preguntem si ha succeït prop de casa, si la víctima era coneguda i en quines circumstàncies ha estat assassinada. No és el "morbo", el que ens mou a conèixer el detall, és el convèncer-nos que era una dona molt semblant a nosaltres, que treballava, que tenia marit i criatures, o que intentava refer la seva vida després d'una convivència, més o menys agitada, amb un home.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Àlex Tusell - 20-02-2007.

L'ofensiva
Catalunya està patint una ofensiva a la seva autonomia política. L'actuació del Govern espanyol, en mans del PSOE, va en contra de les tesis de l'Espanya plural que tant agrada als socialistes catalans. A més, el President Montilla és incapaç de defensar les competències de la Generalitat de Catalunya.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Meritxell Lluís i Vall - 20-02-2007.

La futura Llei de la Igualtat no només parla de llistes electorals
Al juliol del 2006, el Govern espanyol va remetre a les Corts Generals el Projecte de llei orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes amb l'objectiu de fer efectiu el principi d'igualtat de tracte i l'eliminació de qualsevol discriminació contra la dona. En aquest sentit, es contempla tot un seguit de mesures transversals en tots els ordres de la vida política, jurídica i social i es reconeix el dret a la conciliació de la vida personal i laboral i el foment d'una major corresponsabilitat entre dones i homes en l'assumpció de les obligacions familiars. També, s'estableix la representació equilibrada entre dones i homes en tots els àmbits de les Administracions públiques, i proposa una composició equilibrada d'homes i dones en les llistes electorals.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Jordi Centelles - 17-02-2007.
Artícle d'opinió d'en Toni Martínez, militant d'ERC Terrassa

Resposta a l'ambientalista sr. Josep Rull
Responc a l'ambientalista Sr. Josep Rull, per dir-li que efectivament en sap un pou d'ambientalisme, per damunt de tot controla moltíssim els ambients on es cou el poder, n'és una fura per trobar el foc que més escalfa en aquest sentit. Però Sr. Rull vagi a escola per aprendre d'allò del que no sap, perquè Sr Rull, la millor qualitat d'una persona no ja d'un polític, és saber escoltar i saber quan s'ha de callar, per tal de fixar-se en aquells que en saben.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Jordi Centelles - 19-01-2007.
Artícle d'opinió d'en Màrius Massallé, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Terrassa

Català i immigració. Trenquem tòpics.
Sembla una paradoxa, però en aquesta societat que en diem de la informació, sovint els tòpics, els rumors, les llegendes urbanes, les mitges veritats o directament les mentides sembla que tenen més credibilitat que no pas les informacions contrastades. La informació és la base de la democràcia, i només amb una bona informació, plural, veraç, rigorosa, podrem gaudir d’una bona salut democràtica.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Un comentari
.
Opinió atleta - 03-01-2007.

Sobre el llibre de l'atletisme de Bernat Serran
Vagi per endavant que valoro molt la feina que al llarg dels darrers 12 anys ha realitzat en Bernat Serran per recopilar dades i oferir-nos el primer llibre que recull la història de l'atletisme terrassenc. Dit això, no puc deixar d'esmentar tampoc que un cop he llegit el llibre, la sensació deixada ha estat agredolça. Només puc parlar d'una part de la història de l'atletisme terrassenc que conec, els darrers 20 anys, i en aquest punt hi trobo a faltar força dades. No només
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - 2 comentaris
.
Opinió Josep Portero Zapater - 24-11-2006.

Un bon president
“Sóc discret però transparent. No crido, però sé dirigir. No gesticulo, però sabré gestionar. No faig rialles, certament, però sóc feliç de poder servir el meu país”. Quant tant poques paraules han dit tant, això es un reflex fidel del tararà del que amb tota seguretat serà el President de la Generalitat de Catalunya. Una persona senzilla, però a l’hora efectiva, sense grans gestos de cara a la galeria, però amb una gran capacitat de treball, un home il·lusionat en governar el nostre país.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Opinió Marc Ferrer - 22-11-2006.
La mort d'un personatge popular

La Molinillos
El diari porta la noticia de la mort de “la Molinillos”. El seu nom real també hi apareixia, però tothom la coneixia per “la Molinillos”, ja que feia molinets amb paper que arreplegava ves a saber on, lligats amb filferro a una mala branca esquelètica i els venia, ara a cèntims, però abans a duro, quan un duro eren cinc pessetes. Era una dona gran, però de fet, sempre l’he vist molt més gran, perquè quan jo era petit, ella ja era gran.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Un comentari
.
« Pàgina anterior Més notícies »
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1