Dilluns, 18 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Oci i Lleure Club Catalunya - 11-02-2008.

Morir a Jerusalem, en la sessió de El documental del mes
El 29 de març de 2002, una jove palestina va entrar en un supermercat del barri de Kiriat Yovel a Jerusalem i va fer explotar la càrrega explosiva que duia a sobre. En l'atemptat van morir tres persones. Ayat al-Akhras, -la suïcida palestina-, Rachel Levy, una jove israeliana de la mateixa edat -17 anys- que anava a comprar el sopar, i el guarda de seguretat de l'establiment. Trenta persones més van resultar ferides. Aquest succés serveix de base a Morir a Jerusalem / To die in

Jerusalem, la pel·lícula que es projecta el proper dimecres al Club Catalunya, dins del cicle El documental del mes.

La directora, Hilla Medalia entrevista, cinc anys després, a les mares de les dues noies mortes per evidenciar la complexitat i les diferents arestes del conflicte palestí-israelià. El resultat és un documental que situa en un àmbit personal i íntim, en el drama familiar, un enfrontament de fa dècades i arrels històriques, que ha deixat una llarga llista de víctimes i morts.

La directora segueix les passes d'Abigail Levy -la mare de la noia israeliana- per conèixer i entrevistar-se amb l'Um Samir -la mare d'Ayat al-Akhras-, i planteja les possibilitats i els límits d'un diàleg i d'una hipotètica entesa entre dues comunitats que mantenen un prolongat conflicte. Hilla Medalia, nascuda a Tel Aviv, és directora i productora de pel·lícules documentals i viu actualment a Nova York.

Dimecres, 13 de febrer. 22 hores
Club Catalunya.
Filmoteca de Catalunya. El documental del mes.
3,30 euros
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1