Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Oci i Lleure Redacció - 23-06-2006.

Onze revetlles estan autoritzades per l'Ajuntament a la ciutat
L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Via Pública, ha autoritzat fins avui onze sol·licituds per celebrar la revetlla de Sant Joan a la via pública, sota l’organització d’associacions de veïns, entitats culturals i/o comunitats de propietaris. Aquestes revetlles se celebren a les següents ubicacions:

c/Sant Mateu, entre c/Franc Comtat i c/Dom Bosco
Av. de Madrid
Pl. Segle XX
c/ Ferroviaris, 5
c/Biscaia, 2
c/Comte Borrell, 34
Pl. Alexandre Cirici
c/Torrent del salt, 61
c/Fraternitat, entre c/Egara i ctra. de Matadepera
c/Velázquez, entre c/Dom Bosco i Franc Comtat
c/Bonaventura Castellet

L'Ajuntament organitzarà l'habitual revetlla a la Muntanyeta del Parc de Vallparadís, on actuaran a partir de les 23h els grups La Coixinera i L’Escandall. Es tracta de dues formacions de folk progressiu que presenten l’espectacle conjunt Titani. Mentre duri la revetlla, cremarà una petita foguera i el restaurant La Muntanyeta oferirà un menú especial de revetlla, coca i cava.


Fogueres

Per a garantir la seguretat de les persones i els béns públics durant la festivitat de Sant Joan, l’alcalde de Terrassa ha dictat un ban en el qual es recullen les normes principals per a la crema de fogueres, com ara la prohibició d’encendre'n als carrers empedrats o asfaltats, excepte que es disposi d’un permís especial i es col·loqui sobre el paviment una capa de sorra que el protegeixi amb un gruix mínim de 10 cms. Tampoc es podran encendre fogueres dins un bosc o a menys de 500 metres de distància d’un bosc, massa forestal contínua o terreny de risc. Caldrà mantenir una distància superior als 12 metres respecte de façanes, vehicles aparcats o qualsevol tipus de mobiliari urbà i establir un marge de 15 metres al voltant de la foguera sense vegetació ni materials combustibles de cap mena. Finalment, està prohibit fer fogueres a sota de línies aèries de serveis, com ara cables de telèfon o electricitat. El ban estableix que a cada foguera hi ha d'haver un responsable que vetlli pel compliment de les normes de seguretat i que en cap cas les fogueres poden destorbar el pas de vehicles d'emergència. Pel que fa a l’encesa de les fogueres, l’horari establert és entre les 22h i les 2h de la matinada.

L'Ajuntament procedirà a retirar totes les fogueres que siguin considerades perilloses per trobar-se pròximes a edificis, zones arbrades, transformadors o línies d'alta tensió, i reduirà la quantitat de materials a cremar en el cas que es consideri que hi hagi risc d'esllavissament. No es podrà acumular el material a cremar fins les 20h del 23 de juny. La Policia Municipal ha establert per a aquests dies un dispositiu de control de fogueres amb l'objectiu de garantir la seguretat.

A l’hora de fer la foguera, es recomana utilitzar bàsicament materials que deixin brasa, com és la fusta, no llençar llaunes, bidons i esprais perquè poden explotar, no cremar pneumàtics ni plàstics, perquè són contaminants, i no fer servir líquids inflamables per fer l'encesa.


Petards

L'Ajuntament de Terrassa ha autoritzat aquest any un total de 21 punts de venda de petards amb motiu de la revetlla de Sant Joan, dels quals quatre es troben a establiments i comerços amb permís per vendre productes pirotècnics i els 17 restants a la via pública. Els quatre establiments autoritzats poden vendre articles pirotècnics durant tot el mes de juny i s’ubiquen a:

c/Doctor Aymerich i Gilabertó, 18
c/Watt, 150
c/Doctor Cistarè, 10
c/Verge dels Socors, 5


Les casetes instal·lades a la via pública tenen autoritzats diferents períodes de venda, en funció del que han sol·licitat els seus responsables. Així, alguns punts de venda estan en funcionament des del 12 de juny, mentre que altres no van començar la seva activitat fins el passat dilluns. El període d'activitat autoritzat s'acabarà entre el 23 i el 30 de juny, segons la caseta.

Els punts de venda a la via pública es troben a les següents ubicacions:

Av. Vallès, cantonada amb c/França
Pl. Joan Santamaría, cantonada amb Av. Del Vallès
Psg. 22 de juliol, cantonada amb c/ Puig i Cadafalch
Psg. 22 de juliol, cantonada amb el Psg. del Mont Perdut
c/ Dom Bosco, cantonada amb Ronda de Ponent
Ronda de Ponent, cantonada amb pl. de les Magnòlies
c/ Sabadell, cantonada amb ctra. de Matadepera
Av. Àngel Sallent, a l’alçada del número 80.
Rambla Francesc Macià, cantonada amb Av. del Vallès
Av. Glòries Catalanes, cantonada amb c/ Guadalquivir
Pl. de la Terrassa Industrial
Pl. de la Tecnologia, cantonada amb carrer Colom
Rambla d’Egara, a l’alçada del número 1.
Plaça del Roc Blanc
Ctra. de Castellar, cantonada amb av. del Vallès
Pl. de Can Roca
Av. del Vallès amb c/Extremadura


A l’hora de comprar petards, cal tenir en compte les categories en què es classifiquen en funció de l’edat de l’usuari i la potència de l’explosiu, i cal respectar les normes d’utilització que especifiqui cada tipus de pirotècnia. El Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament de Terrassa ha difós un fulletó amb els consells que cal respectar per evitar accidents amb l’ús dels focs artificials. Entre altres, es recomana no guardar cap article pirotècnic a les butxaques, no tirar coets agafant-los amb la mà, no fer focs d’artifici a menys de 500 metres del bosc ni en zones amb risc d’incendi, no ficar petards dins d'ampolles o totxanes, i tancar les portes i finestres quan es facin focs d’artifici al carrer per evitar riscos d’incendi.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1