Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Oci i Lleure Redacció - 09-05-2006.

S'obre la convocatòria per participar al Festival de Curtmetratges Baumann V.06
L'Ajuntament de Terrassa ha convocat una nova edició del Festival de Curtmetratges Baumann, amb l'objectiu de continuar potenciant la cultura audiovisual i oferir als joves creadors un espai per desenvolupar el seu potencial professional i artístic. Aquest festival se celebrarà a Terrassa entre el 4 i el 16 de setembre, sota l'organització del Servei de Joventut i amb la col•laboració de la Societat Municipal de Comunicació i d’altres departaments municipals, entitats i empreses de la ciutat. El període per inscriure's i presentar treballs s'obrirà dilluns, 8 de maig, i finalitzarà el pròxim 30 de juny. Tots els curtmetratges que es presentin seran sotmesos a una selecció per part d'un comitè, que s'encarregarà d'elegir els treballs que participaran en la secció de competició. La decisió d’aquest comitè de selecció es donarà a conèixer als participants a partir del 15 d’agost.

Les bases del festival Baumann V.05 estableixen que hi pot participar qualsevol persona nascuda entre 1971 i 1990, de forma individual o en grup, que tingui la nacionalitat espanyola o bé que hagi produït el curtmetratge íntegrament a qualsevol de les comunitats autònomes de l'Estat Espanyol. La durada màxima de l'obra serà de 30 minuts (incloent els crèdits) i haurà d'adscriure's a una de les sis categories establertes: ficció (cinema), ficció (vídeo), animació (cinema i vídeo), experimental o videocreació (cinema i vídeo), documental (cinema i vídeo) i videoclip. Els autors nascuts o residents a Terrassa, a més, podran optar al Premi al Millor Curt Local.

Els curtmetratges que es presentin al festival Baumann v.05 han d'haver estat produïts amb posterioritat a l'1 de gener de 2004. Pel que fa a l'idioma, poden estar realitzats en qualsevol llengua oficial del territori espanyol. En el cas que estiguin produïts en una altra llengua, hauran d'estar subtitulats en castellà o català. Cada autor podrà presentar un màxim de dues obres, garantint que la seva participació en el festival no afecti els drets d'autors de terceres persones. No s’admetran produccions presentades en anteriors edicions del festival ni treballs de caràcter publicitari d’una empresa o indústria. S’exclouran automàticament les obres que promoguin o suggereixin postures denigrants per l’ésser humà. Per a la fase de preselecció, els treballs s’han de presentar en format DVD.

L’adjudicació dels premis es determinarà mitjançant un jurat popular, amb la qual cosa resultarà guanyador el curtmetratge que hagi rebut un major percentatge de vots. S'atorgaran un total de 13 premis: un primer premi (dotat amb 800¤) i un segon premi (dotat amb 300¤) per a cadascuna de les sis categories existents, i un únic premi de 800¤ per al Millor Curt Local (cinema i vídeo). L’import dels premis ha augmentat aquest any. L’any passat, els primers premis eren de 600 ¤ i els segons, de 150. La cerimònia de lliurament dels premis i la projecció de les obres guanyadores tindrà lloc el pròxim 16 de setembre.

El Festival de Curtmetratges Baumann va registrar un gran èxit de participació en l'edició del 2005, amb un total de 222 obres presentades. Prop de 3.000 persones van assistir a les projeccions i hi van participar 15 entitats col•laboradores i 13 patrocinadors. Aquest festival va prendre el relleu a la Mostra de Curtmetratges que s'havia celebrat a la Casa Baumann els anys 2001 i 2002.

El Festival de Curtmetratges Baumann v.06 se celebrarà del 4 al 16 de setembre i tindrà com a escenaris principals la Casa Baumann, el cinema Club Catalunya i l’Auditori Municipal, tot i que algunes activitats paral•leles tindran lloc a altres espais de la ciutat.

La programació d’enguany inclourà, a més de la secció oficial a concurs, una segona secció anomenada Pantalla Oberta, amb curts no seleccionats a la secció oficial, però que l’organització decideix exhibir per raons d’originalitat, de diversitat estètica, etc. Pel que fa a les activitats paral•leles, són les següents:

· Concurs Videominut v24h. de creació improvisada. (4ª edició)
· Concurs de Bandes Sonores (3ª edició)
· Concurs de Fotografia On-line (2ª edició)
· Retrospectiva sobre un cineasta local per determinar
· Kaleidoscopi: espai que aglutina diferents activitats a càrrec dels joves de dins i fora de la ciutat. És la secció més susceptible a l’experimentació de nous llenguatges audiovisuals.
· Pantalla de festivals: espai retrospectiu d’algun festival amb caràcter propi o especialitzat

El festival compta amb un lloc web propi, www.festivalbaumann·com, que permet fer el seguiment del festival a banda de ser una eina de difusió del certamen.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1