Diumenge, 15 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informaciˇ de Terrassa explicada pels terrassencs
M˛duls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Josep Sort - 12-12-2003.
L'ADENC vol reiterar una vegada mÚs la invalidesa de l'estudi de trÓnsit incl˛s en l'Estudi Informatiu del Tram Abrera-Terrassa que el Ministeri de Foment va aprovar el passat juliol.

L'evoluciˇ del trÓnsit posa de manifest els errors en l'estudi de trÓnsit del Quart Cinturˇ
La manca d'un nou estudi de trÓnsit ha estat un dels motius que han portat a l'ADENC a presentar un recurs contenciˇs administratiu a l'aprovaciˇ definitiva de l'Estudi Informatiu del Tram Abrera-Terrassa, que el Ministeri de Foment va realitzar al juliol.

Entre els motius que ens porten a afirmar que l'estudi de trÓnsit incl˛s a l'Estudi Informatiu de l'Autovia Orbital de Barcelona, tram Abrera-Terrassa (1996) Ús insuficient i erroni, destaquem els segŘents:

1- Dades de mobilitat antigues. Les dades que s'han prŔs de base per al model de trÓnsit fan referŔncia a l'any 1991 o bÚ anteriors, fins a l'any 1983. Es tracta de dades procedents d'altres treballs i sense una elaboraciˇ pr˛pia, com la que possibiliten realitzar de forma detallada les mateixes dades del cens.

2- AnÓlisi pobra de les problemÓtiques de trÓnsit. S'assenyalen els creixements de circulaciˇ sense explicar els motius. NomÚs se subratllen aquells creixements mÚs intensos, que es converteixen en l'˙nic aspecte rellevant per descriure les problemÓtiques.

3- └mbit d'anÓlisi limitat. Les dades de trÓnsit no comprenen la totalitat de l'Órea que en el futur es proposa que atravessi l'Autovia Orbital, sinˇ nomÚs l'Ómbit mÚs proper al tram. Aquest fet invalida els resultats.

4- └mbit d'anÓlisi incomplert. A mÚs, s'ignora l'existŔncia de la carretera BP-1503 (Terrassa-RubÝ), la qual fins i tot supera la IMD de l'autopista de peatge paralĚlela, la E-9 (tant en el moment en quŔ es va realitzar l'estudi com encara en l'actualitat).

5- Invalidesa de les assignacions de demanda obtingudes pel model. El fet que la projecciˇ es realitzÚs per a l'any 2000, permet comparar aquestes estimacions amb les dades reals que s'han observat i, en prÓcticament tots els casos, la Intensitat Mitjana DiÓria (IMD) estimada per l'Estudi de trÓnsit ha resultat significativament sobrevalorada.

Resulta difÝcil, doncs, considerar com a vÓlid un estudi que proposa unes IMD sobrevalorades, amb valors dobles o triples dels que s'han observat fins i tot dos anys mÚs tard d'all˛ que proposava l'estudi i, el quŔ Ús mÚs important, sense que hagi entrat en servei el 4t Cinturˇ.

Alguns exemples sˇn la carretera Terrassa-Martorell, al 200% de la previsiˇ, o la E-9, al 248% de la previsiˇ de l'estudi. * Hi ha una taula adjunta en format imatge.

Els ˙nics valors que l'estudi no va sobrevalorar sˇn els referents al tram de l'A-7 entre l'E-9 i el Papiol, i la C-58 a l'alšada del nus amb l'A-7. En relaciˇ al primer tram, cal assenyalar que un percentatge significatiu de l'increment que es considerava per a aquest Ómbit es va atorgar al 4t Cinturˇ. ╔s a dir, que en aquest cas all˛ que es va sobrevalorar fou el trÓnsit total a repartir entre l'A-7 i l'Autovia Orbital. ╔s normal, doncs, que l'increment de l'A-7 en aquest tram sigui superior a l'esperat, ja que no s'ha constru´t el 4t Cinturˇ i no s'ha posat en marxa mesures que permetin una major utilitzaciˇ de la xarxa ferroviÓria existent.

Quant a la C-58, la IMD proposada a l'enllaš amb l'A-7 Ús inferior a l'observada el 2002 pel fet que el model assigna de forma excessiva una part del trÓnsit procedent de Sabadell i Terrassa en direcciˇ al Llobregat a l'itinerari del 4t Cinturˇ. Cal subratllar, per˛, que el mateix model assigna al tram de la C-58 a l'alšada de Terrassa valors del doble d'all˛ que avaluen les estadÝstiques de la Direcciˇ General de Carreteres, convertint aquest tram amb el de major intensitat de tota l'Órea de Barcelona. Per tant, la sobrevaloraciˇ en aquest cas tambÚ resulta patent.

Per tots aquests motius, doncs, resulta obvi i necessari concloure que les assignacions de demanda de trÓnsit que es defineixen per a l'autovia orbital şindependentment de si es tracta de m˙ltiples errors o d'un falsejament de les dades- pateixen d'una invalidesa total. Aquest Ús un dels elements bÓsics del recurs contenciˇs administratiu que l'ADENC ha presentat contra l'aprovaciˇ definitiva de l'Estudi Informatiu del tram Abrera-Terrassa.

Diumenge 14 de desembre Manifestaciˇ Contra el Quart Cinturˇ a Abrera!
.
Participa! Envia un missatge al f˛rum!
Connexiˇ
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1