Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Jordi Centelles - 18-10-2006.
Artícle d'opinió d'en Jordi Navarro

Cal un Pacte Nacional per la Mobilitat i les Infraestructures
Actualment en el desenvolupament d'un país, les infraestructures i vies de comunicació constitueixen un factor decisiu. Assegurar la mobilitat de les persones i de les mercaderies dins i fora del territori ha de ser un objectiu determinista. En aquest context sovint ens trobem que els debats al voltant de les infraestructures esdevé pedra angular de disputes polítiques, i s'allunya de la formulació de propostes estudiades, serioses i consensuades. Així doncs la Mobilitat hauria de sortir dels programes electorals dels partits i les seves lluites per esdevenir prioritat dels governs, és per això que caldria considerar un Pacte Nacional per a la Mobilitat.

La necessitat de gestionar la mobilitat ha de dur als partits catalans a debatre, conjuntament amb tots els agents socials, les necessitats de transport, cal obrir el diàleg al voltant de les infraestructures, proposar-ne els usos apropiats, no podem barrejar moviments interns del dia a dia pel territori amb desplaçaments de llarg recorregut, de persones o de mercaderies, cal discriminar les vies, prioritzant les actuacions, cal identificar les mancances i proposar solucions adequades a cada nivell.
Aquest Pacte caldria coordinar-lo amb els Plans Territorials Parcials, cal ordenar el territori per conèixer-ne les necessitats, per que la planificació en infraestructures ha de respondre a les necessitats de mobilitat, les actuals i les futures, els creixements demogràfics i l'implantació empresarial, el que no pot ser és generar tensions urbanístiques on no n'hi havia, a partir de la construcció d'una nova via de comunicació, això senzillament, seria una invitació a l'especulació.
En el debat sobre mobilitat caldria introduir conceptes com la sostenibilitat, entesa com l'us racional i eficient dels recursos, el mon empresarial li ha de perdre la por i assumir-la com un nou valor de productivitat. A tall d'exemple, el transport de mercaderies per ferrocarril pot esdevenir una millora en la distribució, per la possibilitat de assegurar-ne els horaris i per la contenció del cost enfront l'encariment continuat dels combustibles basats en el petroli.
La mobilitat ha de ser un dret per a tothom, per això cal millorar el transport públic, actualment molt infradotat per la falta d'inversió. Un transport públic a l'abast de tots, per cost, i per adaptació i accés per a persones de mobilitat reduïda.
En definitiva, les necessitats de mobilitat, són un problema general, que s'ha d'afrontar des de tots els punts possibles, avaluant les necessitats verdaderes, fent un esforç de cohesió nacional per aportar les solucions i posar sobre la taula de diàleg els factors de progrés, desenvolupament , sostenibilitat, viabilitat, accessibilitat i universalitat que han de dur a un Pacte Nacional per la Mobilitat.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1