Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat JEV Terrassa - 03-10-2006.

La Rambla d'Egara
L'Ajuntament de Terrassa prepara la reforma de la Rambla d'Egara, aquella via d'entrada a la nostra ciutat des de l'autopista... per autopista. No té pas vida social, no fa ciutat. És trist veure com un espai tan emblemàtic per la nostra ciutat no serveix de punt de trobada als ciutadans egarencs. Terrassa, i els egarencs, hem estat víctimes del desarrollismo franquista, i fruit d'això tenim com a herència una ciutat amb pocs espais verds i de lleure, carrers estrets i amb uns barris sobremassificats uns i massa dispersos uns altres, fets que provoquen una disfunció urbana.

La Rambla d'Egara, qui hi passeja si no hi és de pas? Té poc atractiu comercial una Rambla que actua com a autopista, evitant que el passejant o el visitant no motorizat la pugui gaudir. Qui s'asseuria a una terrassa en un bar on no es pot conversar i a on es respiren mals fums? Cal acabar amb aquest greuge que representa l'actual model de Rambla d'Egara: la ciutat és invadida per milers de vehicles que solen anar buits amb una persona i escaig de mitjana, ocupant
exageradament més espai que la gent que viatja en transport públic o camina per càpita.

Malauradament, en les entrades i sortides de les corones externes de la Regió Metropolitana de Barcelona domina el vehicle privat. Això és degut a que hi ha una falta important de transport públic, i la gent usa l'automòbil per a arribar i venir de Terrassa. L'autobús, sotmès a la congestió viària, no pot competir amb la comoditat de l'automòbil o del ferrocarril, entre altres motius per què comparteix la via de circulació amb els automòbils. La superfície dels carrers de la ciutat és ocupada pels automòbils i no pas per les persones. A més, un sistema ferroviari incomplet i saturat no dona a l'abast. Si treballessis a Martorell i visquessis a Terrassa prendries el transport públic tenint 3 busos al dia o havent de passar per Cerdanyola del Vallès si vas amb Rodalies? Si solventem aquest problema, ja treurem cotxes de la Rambla.

Per això volem el tramvia per la Rambla, la seva integració a la ciutat és fàcil i no hi ha perill per la seguretat dels vianants, mentre que la superfície llisa de les vies permet a d'altres vehicles o als vianants creuar-les sense problemes i sense pors. També, en reservar una futura plataforma tramviària a la Rambla d'Egara es pot usar aquesta de carril-bus pels autobusos de TMESA i d'altres, que sempre es troben amb un coll d'ampolla al llarg de la Rambla.

El tramvia ofereix un mitjà de transport totalment accessible (el Trambaix té 27 cm d'altura d'andana tan sols) i té una elevada capacitat de transport (200 viatgers per vehicle), més ràpid que el bus i que l'automòbil privat degut a la congestió. No emet gasos contaminants, té un alt rendiment energètic (un autobus necessita molta més energia per moure's que un tramvia degut que la fricció pneumàtic-asfalt és més gran que la roda-carril), la conducció és més suau (s'eviten cops bruscos fent el viatge més comode per a les persones d'avançada edat principalment) i és un vehicle silenciós i net, que, a part de fer goig a la vista, faria avançar social i ecològicament la nostra Rambla d'Egara, el centre i per conseqüència la nostra ciutat.

Joves d'Esquerra Verda de Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1