Divendres, 20 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Redacció - 29-06-2006.
El transport públic, col·lapsat.

Un agent de la policia municipal regula el trànsit al carrer Galileu a les 5 de la tarda
Situació límit a Arquímides i Galileu a 24 hores de l'inici de la Festa Major 2006
Passa cada any i sembla que no aprenguin. Aquest matí s’ha tallat el trànsit la Rambla d’Egara i el caos ha tornat a ser present als carrers del centre. Com cada any les cues al carrer Arquímedes i Galileu han estat espectaculars. El caos circulatori ha estat tal que fins i tot hi hagut gent que no ha arribat a l'hora a la feina. Alguns veïns del centre s’han posat en contacte amb aquesta redacció per mostrar la seva indignació. Asseguren que estant farts d’haver de patir aquesta situació cada Festa Major. Recordem als ciutadans que habitualment circulen per la Rambla d'Egara que ara mateix la única alternativa a aquesta via és el carrer Galileu en sentit descendent i el carrer Arquímedes en sentit ascendent.
Dossier Festa Major Terrassa 2006 Comentaris? - 4 comentaris
.
Mobilitat Redacció - 27-06-2006.

La Generalitat reforçarà el ferm de la carretera C-58 entre Terrassa i l'abocador de Coll Cardús
El Departament de Política Territorial i d'Obres Públiques ha aprovat realizar tasques de reforçament del ferm i millora de la seguretat viària de la C-58 entre Terrassa i l’abocador de Coll Cardús, a Vacarisses. Els treballs incidiran en el paviment, les barreres de seguretat, el drenatge i altres elements de seguretat viària. La Generalitat també ha previst dur a terme aquestes actuacions en un tram posterior, fins a l’enllaç amb la C-55, al terme de Castellbell i el Vilar. En el primer cas, les obres comprendran uns 6 quilòmetres i comptaran amb un pressupost de 870.000 euros i en el segon, es millorarà un tram de 10,8 quilòmetres, amb una inversió d’1,8 MEUR. D’altra banda, el Govern ha destinat avui 17,1 MEUR a l’execució de treballs de conservació integral a la xarxa viària de les comarques barcelonines. En aquest sentit, s’inclouen aspectes com l’estat de la calçada, la senyalització, les barreres de seguretat, l’abalisament, talussos, accessos i drenatge, entre altres. Aquestes treballs de conservació integral corresponen a vies que registren un important flux de vehicles, entre les quals destaquen la C-58, la C-17, la C-60, la C-31, la C-37, la C-55 o la C-59.
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 20-06-2006.

Restriccions de trànsit a la C-16 per obres de millora
El ramal de connexió entre l’autopista C-16 i la carretera C-243c, a Terrassa, patirà restriccions de trànsit per treballs d’estabilització d’un talús fins al 5 de setembre. Les obres comportaran restriccions puntuals en el trànsit en el ramal de connexió entre la C-16, en sentit Barcelona, i la C-243c (carretera de Terrassa a Martorell) i no afectaran el tronc de l’autopista. Aquestes restriccions puntuals seran les derivades de l’entrada i sortida de camions i maquinària a la zona de l’obra. Els treballs es desenvoluparan entre les 8 hores i les 19 hores.
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 16-06-2006.

TMESA presenta el nou sistema audiovisual que s'intal·larà als autobusos municipals
Aquesta setmana s'ha presentat el nou sistema audiovisual que s’instal·larà a l’interior dels autobusos de Transports Municipals d’Egara SA (TMESA). Amb aquest sistema, els autobusos estaran equipats amb pantalles de televisió en les quals s’emetran programes d’informació i d’entreteniment per als viatgers. La informació s'oferirà en càpsules amb una durada de 40 minuts que s'aniran repetint. Diarament o setmanalment canviaran els seus continguts. El proveïdor d'aquest nou servei és l'empresa Media Cat SL, que ja dóna servei en els autobusos de Barcelona. TV Media envia la programació via internet a TMESA. Els autobusos, a la nit, carreguen els continguts que emetran duran el dia següent.
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 16-06-2006.

Inauguració de la primera fase de les obres (desembre 2005)
Comencen els treballs de la segona fase d'urbanització de l'Avinguda Barcelona
Aquests dies s’han iniciat els treballs previs de la segona fase d’urbanització de l’Avinguda de Barcelona que promou l’Ajuntament de Terrassa, amb l’objectiu de transformar aquest vial en un passeig més amable per als vianants i aportar més espai per a les activitats ciutadanes, sobretot social i comercial. També es millora la connexió dels barris situats a banda i banda de l’avinguda, Ca n’Anglada i Escola Industrial. El projecte està signat per l’estudi de l’arquitecta barcelonina Beth Galí i, en aquesta segona fase, la remodelació es porta a terme en el tram situat entre el carrer de Santo Tomàs i el carrer de la Mare de Déu del Carme. Amb la primera fase, inaugurada el 17 de desembre passat, es va reurbanitzar el tram comprès entre la Plaça de la Dona i el carrer de Santo Tomàs.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Un comentari
.
Mobilitat Redacció - 17-05-2006.

La variant de l'N-150 patirà restriccions de trànsit per treballs de reparació a l'enllumenat
La variant de Terrassa de la carretera N-150 (avinguda de Santa Eulàlia) patirà restriccions de trànsit a partir d'avui, 17 de maig, i fins al 9 de juny com a conseqüència dels treballs de reparació de l’enllumenat que s’hi duran a terme. L’actuació comportarà les afectacions següents en el trànsit: en els trams de la variant que tinguin dos carrils per sentit de la marxa, es tallarà un carril per calçada. En els trams que tinguin un carril per sentit, es desviarà el trànsit per les calçades laterals. Els treballs s’efectuaran entre les 8,30 i les 19 hores.
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 09-05-2006.

Es presenta una nova grua 4x4 de l'empresa municipal EGARVIA
Aquest dilluns s'ha presentat el nou vehicle que ha adquirit l’empresa municipal Egarvia per destinar-lo al servei de grua per a casos especials. Aquest vehicle incorpora el sistema de tracció 4x4 amb l’objectiu de poder arrossegar vehicles avariats o abandonats en casos especials o en condicions meteorològiques adverses, com ara nevades o aiguats. Cada setmana es recullen 3 ó 4 vehicles en aquestes condicions. En total, les grues municipals de Terrassa recullen entre 55 i 60 vehicles per dia laborable. La xarxa d’Egarvia disposa actualment de 6 grues. La grua és una Mercedes Sprinter, amb 129 cavalls de potència i amb un sistema de grua d’arrossegament mitjançant plataforma i pala de la marca Foima. El seu cost és de 57.000 euros.
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 28-04-2006.

Prop de 500.000 vehicles es desplaçaran per la Festa de l'1 de maig a Catalunya
L’operatiu especial de trànsit de la Festa de l’1 de maig s’iniciarà el divendres 28 d’abril a les 15h i finalitzarà el dilluns 1 de maig a les 24h. Es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona més de 400.000 vehicles i prop de 500.000 pel que fa a les resta de ciutats catalanes. Aquest cap de setmana llarg de l’1 de maig és el primer després de Setmana Santa, coincideix amb principis de mes i amb temperatures propícies per anar a les zones costaneres o de platja. Per tot això les destinacions a les segones residències de costa predominaran a les de muntanya.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 27-04-2006.
Terrassa va celebrar el passat dissabte els 150 anys de l'arribada del ferrocarril a la ciutat

150 anys del ferrocarril a la ciutat: de la màquina de vapor.... al metro de Terrassa
El 16 de març de 1856 Terrassa es va vestir de gala per celebrar l’arribada del tren de vapor a l’estació del Nord. Aquest esdeveniment va canviar per sempre el ritme d’una ciutat que a mitjans del segle XIX comptava amb 8.500 habitants. La irrupció del tren va agilitzar l’intercanvi de mercaderies i persones amb Barcelona primer i més tard amb Manresa i Saragossa. Hi havia dos trens al matí i dos a la tarda i les campanes de l’església del Sant Esperit tocaven 30 i 15 minuts abans de les sortides del tren. El tren del catalans va arribar a la nostra ciutat des de Barcelona passant per Sant Cugat i Rubí. Era l’any 1919 i ja era elèctric (el del Nord no ho va ser fins l’any 1929). La seva construcció va causar gran expectació ja que els terrassencs consideraven que l’actual ubicació quedava molt lluny cel centre. Terrassa, doncs, comptava amb dues línies de tren que van ser fonalmentals per el seu desenvolupament econòmic i social. Poc a poc la ciutat es va fer més poblada, més extensa i va sobrepassar els límits que marcava la via. Calia soterrar les vies del tren que impedien la cohesió i la millora urbana de la ciutat. Així doncs, l’any 1986 es va inaugurar la nova estació soterrada del FGC i el 1994 es va trencar la barrera de ferro que separava el nord amb sud de la ciutat: la linia de RENFE.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Mobilitat Redacció - 24-04-2006.

Un tram del carrer Ample quedarà tallat durant tres setmanes
El carrer Ample es tallarà al trànsit aquest dilluns en el tram comprès entre els carrers d’Emili Badiella i d’Ègara. Està previst que el tram afectat es reobri a la circulació de vehicles el 15 de maig. Mentre duri el tall, els vehicles que circulin pel carrer Ample en direcció al mercat del Triomf hauran de girar a la dreta en arribar al carrer d’Ègara i continuar pels carrers de l’Autonomia i d’Emili Badiella, mentre que els que circulin en el sentit oposat hauran de girar a la dreta en arribar al carrer Emili Badiella i continuar pels carrer de Mossèn Pursals i d’Ègara. El tall està motivat per les obres de construcció d’un col•lector, que executen les Brigades Municipals.
Comentaris? - Cap comentari
.
« Pàgina anterior Més notícies »
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1