Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Meteorologia Redacció - 27-01-2005.
Policia Municipal, Brigades, Serveis Socials i PAME participen a l'operatiu

Situació d'Avís meteorològic per demà divendres entre les 19 i les 24h. La possibilitat de neu al Vallès és d'un 30%
L'Ajuntament activa les mesures d'emergència en cas de nevada
L'Ajuntament de Terrassa ha previst una sèrie d'actuacions en cas de condicions climatològiques extremes, amb l'objectiu de reduir els efectes de les nevades i glaçades que es podrien donar en les properes hores. Aquest operatiu és molt similar al que es va utilitzar el 2001, que va donar molt bons resultats, i comportarà reforços i mesures especials a diferents serveis i àrees municipals, sobretot la Policia Municipal i les Brigades Municipals. També hi participen els Serveis Socials i el Patronat Municipal d'Educació (PAME).
Policia Municipal

La Policia Municipal es troba en situació d'alerta per neu, vent i temperatures baixes, arran una comunicació de Protecció Civil. Aquest estat comporta, entre altres mesures:

· Acumulació de tanques i cons per a la senyalització en cas de que s'hagin de tallar alguns carrers.

· Reserva de sal per a petites actuacions d'urgència en cas de glaçades a la via pública, independentment de les actuacions en aquest sentit de Brigades Municipals.

· Els vehicles de policia s'equipen amb cadenes per la neu.

· Coordinació amb Policia Nacional.
Brigades Municipals

En cas de nevades està prevista la incorporació de tot el personal de Brigades Municipals (99 persones) per a portar a terme treballs de neteja i desglaç. Fins a 9 vehicles (4 camions i 5 furgonetes) es poden destinar al repartiment de sal.

Si fos necessari treure neu dels carrers, l'Ajuntament disposa d'una màquina retro i un bobcat, i té prevista la contractació de 4 màquines més en cas de necessitat.

Amb aquests mitjans tècnics i humans, les Brigades Municipals poden prestar serveis com ara neteja de neu mecànica en vies clau, neteja de neu manual en voreres, repartiment de sal en galledes a zones escolars, ajuda a particulars en situacions de perill, etc.

Les zones d'actuació prioritàries, fixades pel protocol del pla Neucat, són les següents:

Els Caus
Can Palet Vista Alegre
Carreteres d'entrada a la ciutat
Grans avingudes
Passos d'autobús
Entrades a barris, per evitar que quedin aïllats
Accés a determinats equipaments, com ara centres sanitaris, educatius, de serveis per a la Gent Gran, etc.
Serveis Socials

En cas de temperatures extremes o nevades fortes, es podrien habilitar equipaments municipals per a acollir persones que no tinguin on passar la nit. Aquests equipaments serien la Casa Baumann i, si la situació fos de gran envergadura, el CEIP Lanaspa.

Per indicació dels Serveis Socials, patrulles de la Policia Municipal visiten en aquests dies algunes persones que viuen en condicions precàries per a alertar-les i en faran un seguiment per a intentar que acudeixin als espais reservats com a alberg si fos necessari.
Consells a la població

L'Ajuntament demana als ciutadans i ciutadanes de Terrassa que en cas de nevades no faci desplaçaments innecessaris i que els vehicles deixin de circular, sobretot si no estan equipats amb cadenes o pneumàtics adaptats per a circulació amb neu o gel. Si és absolutament necessari desplaçar-se, s'aconsella informar-se primer de l'estat de la ruta prevista i possibles alternatives.

D'altra banda, el consistori demana que no es faci servir el telèfon mòbil si no és imprescindible. D'aquesta manera s'evitaran situacions de col·lapse de línies i es garantirà que les persones en situació d'emergència puguin trucar.

Finalment, s'aconsella informar-se de les incidències a través dels mitjans de comunicació i només trucar a policia o altres serveis de emergència en situacions de necessitat.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1