Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Meteorologia Josep Sort - 01-08-2004.

L'estiu de 2004 està sent més fresc que el de 2003
Els estius dels darrers dos anys, amb un 2002 molt plujós i un 2003 molt calorós, va fer que apareguessin opinions força divergents sobre com seria el d'enguany. Opinions deien que aquest seria com el de fa dos anys i d'altres, les més porugues, que es repetiria l'estiu de l'any passat. De fet, pronosticar com es comportarà el temps a tan llarg termini és, com a poc, agosarat. I el resultat és que aquest estiu està resultant, al menys a Terrassa, bastant normal.
Tot seguit, us mostrarem una gràfica i explicacions sobre la diferència entre l'any passat i enguany:

.

Aquesta gràfica ens mostra les diferències de temperatures mitjanes[1] de juny i juliol de 2003 comparades amb les mitjanes diàries d'aquest any.
Les mitjanes de temperatures de l'any passat, molt calorós, van ser de 26,4ºC el juny i de 26,8ºC el juliol. Les mitjanes d'aquests dos mesos de 2004 han estat de 22,9ºC el juny i de 23,9ºC el juliol. La diferència d'enguany ha estat de 3,5ºC i 2,9ºC per sota la de l'any passat.
A les gràfiques podem observar com aquestes han estat sempre per sota la mitjana de l'any passat a excepció de 4 dies el juny i de 2 el juliol.

_______________
[1] Tradicionalment, la temperatura mitjana s'ha pres sumant les temperatures màxima i mínima i dividint entre 2. Amb l'arribada de les estacions automàtiques, com la d'InfoTerrassa, se sumen les temperatures minutals i es divideixen pel total de mostres, obtenint així una mitjana més acurada.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1