Dilluns, 18 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Internet Monica Espina - 25-10-2006.

Digital Parks i l'ACM impulsen la seguretat informàtica a l'administració local de Catalunya
Les administracions locals de Catalunya podran millorar la gestió informàtica i garantir l’acompliment de la Ley Orgánica de Protección de Datos (LOPD) i la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información (LSSI) gràcies al conveni establert entre Digital Parks i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

La digitalització de l‘administració local catalana és manifestament millorable: el 50% dels municipis no té pàgina web, amb prou feines un 30,7% acompleix la LOPD i només un 16% permet als ciutadans realitzar gestions via Internet . Aquestes deficiències també afecten a la seguretat informàtica de les dades que gestionen els ajuntaments sobre els ciutadans.

L’acord posa a disposició dels ens locals, a través de la ACM, l’avançat centre de dades de Digital Parks a L’Hospitalet de Llobregat i un ampli ventall de solucions de seguretat informàtica, protecció de dades, presència a Internet i externalització tecnològica. Digital Parks oferirà assessorament i condicions preferents als municipis, consells comarcals i altres ens locals catalans integrats a l’ACM en aspectes com ara:

-Acompliment de la Ley Orgánica de Protección de Datos, usant serveis de còpia de seguretat, encriptació de les comunicacions i assessoria tecnològica.
-Acompliment de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información, amb correu electrònic segur, monitorització de xarxes i sistemes i consultoria de seguretat.
-Millora dels serveis informàtics i de telecomunicacions mitjançant l’externalització, tot estalviant costoses inversions a les administracions locals.
-Presència a Internet i serveis telemàtics, per a apropar l’administració local als ciutadans oferint pàgines web més amigables, interactives i segures que acompleixin normatives com la recent Ley de Accesibilidad para las Administraciones Públicas.

“L’acompliment rigorós de la LOPD i el tractament apropiat de les dades i sistemes informàtics a las administracions locals és freqüentment difícil si es vol fer de forma interna, ja que exigeix inversions en instal·lacions, equips i personal que molts cops no són econòmicament assumibles, encara que hi hagi una ferma voluntat de realitzar-les”, manifesta Joan Maria Roig i Grau, President de l’ACM. “Digital Parks ofereix productes i serveis que permeten als nostres associats donar una resposta a aquestes necessitats amb total independència davant dels operadors, fabricants o distribuïdors.”

“Aquest conveni és un altre exemple del compromís de Digital Parks de col·laborar amb tots els nivells dels sectors públics i privats per a millorar la gestió i la seguretat informàtica al nostre país”, assegura Robert de Dalmases, administrador de Digital Parks. “L’acord s’afegeix a d’altres iniciatives que hem impulsat amb organismes com Foment del Treball o el COPCA que posen de manifest que modernitzar la gestió TIC no és una qüestió de diners, sinó de voluntat i flexibilitat per a trobar una solució personalitzada per a cada necessitat”.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1