Dimarts, 22 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ensenyament Josep Bernabeu - 12-11-2009.

Prop de 700 alumnes d'educació primària de Terrassa participen en un programa de salut visual
674 alumnes de cinc col·legis d'educació primària de Terrassa participen en el programa pedagògic de salut visual Aprèn a mirar que s'està impartint simultàniament a diverses ciutats espanyoles durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. El programa, desenvolupat per General Optica, pretén aportar informacions, consells i reflexions que ajudin a prevenir i a tenir cura de la visió del col·lectiu escolar.

El programa es dirigeix a alumnes d'edats compreses entre els 8 i els 12 anys, a les seves famílies i a llurs educadors. A Terrassa hi participen els col·legis Ramon Pont, El Cim, Tecnos, Sant Domènec Savi i Joaquima de Vedruna. Al llarg de nou dies, un equip de monitors especialitzats realitzen diverses xerrades-col·loqui amb els mestres i els alumnes de tercer (101), quart (150), cinquè (214) i sisè (209) d'educació primària dels centres esmentats. Les properes xerrades es faran els dies 12, 16 i 18 de novembre. Els monitors expliquen amb detall les diferents part de l'ull i el seu funcionament, quines són les anomalies visuals més freqüents i tot un reguitzell de consells pràctics per a prevenir i cuidar la visió dels nens.

L'objectiu del programa Aprèn a mirar és que tots els conceptes que es treballin a l'aula s'apliquin en l'àmbit escolar i també a les llars. Per aquest motiu s'han editat dues guies o manuals pedagògics (una pels alumnes i una altra per a les famílies i professors) que recullen totes les informacions i consells rellevants que han de servir per a prevenir i cuidar la salut visual dels nens. L'activitat s'ha adaptat als diferents nivells de concreció dels currículums docents dels cicles mitjà i superior de l'Educació Primària. La guia pels alumnes incorpora un personatge de ficció molt singular, el cargol Willie, que imparteix “lliçons” sobre la importància de veure bé i els aconsella sobre com protegir-se els ulls.

Les guies expliquen tot el que els nens, els seus pares i llurs educadors han de conèixer per millorar la salut visual: consells bàsics de prevenció (dietètics, radiacions solars...), hàbits posturals correctes (llegir o estudiar en casa o al cole...), distàncies òptimes per a treballar davant l'ordinador o per veure la televisió, com s'ha de disposar l'habitació del nen per optimitzar la seva qualitat de visió (ubicació de la taula d'estudi, llum natural i artificial, ventilació...) i com solucionar les anomalies visuals (revisions oculars, visita a l'especialista, ulleres, lents de contacte...), entre d'altres conceptes.

Revisió preventiva gratuïta

Tot els nens i nenes que participen en el programa Aprèn a mirar poden beneficiar-se d'una revisió visual preventiva totalment gratuïta en el centre de General Optica de Terrassa. L'objectiu d'aquesta mesura és detectar i solucionar possibles anomalies visuals abans de que sigui massa tard i garantir una mirada sana. També es poden acollir a aquestes revisions gratuïtes els familiars directes dels nens i els educadors dels centres on s'està portant a terme el programa.

General Optica ha posat en marxa aquest ambiciós projecte pedagògic després de constatar que el 25% dels nens en edat escolar pateix problemes de visió sense diagnosticar i que tres de cada quatre casos de fracàs escolar es produeixen per manca de concentració, atenció o memòria, insuficiències que en moltes ocasions tenen el seu origen en defectes visuals no diagnosticats a temps.

A més de Terrassa, el programa també s'està implementant a Sabadell, Còrdova, Ponferrada (Castella i Lleó), Cuenca, Gijón (Astúries), Lorca (Múrcia) i Palència. En total participen 4.000 alumnes de 38 centres educatius.

General Optica cuida la mirada dels ciutadans espanyols des de fa més de 50 anys. La companyia, que forma part del Grup De Rigo –un dels fabricants i distribuïdors d'ulleres d'alta qualitat més grans– des de l'any 2000, lidera el sector òptic a Espanya i Portugal amb més de 250 establiments oberts al públic.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1