Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ensenyament Redacció - 08-07-2005.

S'obre a Terrassa un nou concepte de llar d'infants
Des de fa un parell de mesos Terrassa compta amb una nova llar d'infants innovadora. Cavall Blau, ubicada al barri de Sant Pere, suposa una nova forma d'entendre l'educació i la cura dels nens. La nova guarderia sorgeix amb la clara missió de recuperar valors perduts de l'ensenyament, com la bona educació i la correcció en les formes. L'escola infantil confia que el seu sistema educatiu contribuirà positivament en el futur dels més petits, ja que l'aprenentatge en els primers anys de vida és crucial en el desenvolupament d'una persona. Així mateix, la seva tasca és també de gran responsabilitat social, ja que aquests petits seran la societat del futur.

Cavall Blau busca la felicitat dels nens amb un espai fet a mesura. Neix com resposta a les necessitats actuals de dones i homes que han de compaginar la seva vida laboral, sovint intensa, amb la tasca de ser pares i la responsabilitat que això suposa. La filosofia del centre considera que els pares deuen ser l'actor principal en la vida del nen, a pesar que aquest passa tantes hores amb els seus professors. Cavall Blau està al servei dels pares sense caure en l'excés d'hores que el petit està en l'escola. Per això, des de la nova escola es duu un control del temps que està a casa i del que està en la guarderia per a beneficiar al màxim el benestar del petit.

Activitats escolars, extraescolars i serveis complementaris, com gabinet d'assessorament psicopedagògic o servei de pediatria, entre uns altres, constitueixen l'oferta de Cavall Blau. A més de les tasques pròpies d'una guarderia, enfocades a partir d'un ambient d'estabilitat, afecte i estimulació, destaquen novetats pioneres en aquest àmbit, com el servei "Directe al llit", que consisteix a donar el sopar, banyar i posar el pijama al nen perquè quan els pares ho recullin ja estigui llest per a anar a dormir, o "L'escola de pares", dedicat a resoldre els dubtes i inquietuds dels pares mitjançant xerrades en les quals traspassa a les famílies la filosofia educativa del centre.

Per la seva banda, el projecte educatiu de Cavall Blau afavoreix que els nens puguin descobrir el món a través de l'experimentació, permetent-los avançar en les diferents capacitats (en el camp social, cognoscitiu, afectiu i motriu). Segons afirma Rosario Aguilar, responsable de l'escola, "és recomanable educar sota una visió del nen potencialment capaç, sense menysprear les seves capacitats".

Cavall Blau també ha estat pioner quant a l'alt nivell professional del seu equip, donada la gran responsabilitat que suposa la cura dels més petits. Per a triar als seus professors i psico-pedagogs, per exemple, s'han valorat aspectes com haver estat mare o no ser fumador.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1