Dimarts, 22 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Economia i Empresa Esquerra Republicana De Catalunya - 15-03-2012.

ERC Terrassa en relació a l’adquisició d’UNNIM pel BBVA
Des de d’ERC Terrassa ja vàrem dir en el seu moment, que Terrassa va perdre alguna cosa més que el nom amb la fusió de Caixa Terrassa, amb Caixa Sabadell i Caixa Manlleu.

Ara, amb l’adquisició d’UNNIM pel BBVA i llegint les intervencions dels dos principals líders dels partits locals, amb pes i responsabilitats importants més enllà de la nostra ciutat, demanat que és mantinguin les obres socials i els llocs de treball, penso que tot plegat és molt poca cosa. Segons el President d’ERC Terrassa, Isaac Albert: “Parlen per no estar callats; demanen perquè no sigui dit, però saben perfectament que el peix és venut, i de fa temps. Ara toca començar a gestionar aquest nou escenari, i no passa per demanar, només, que també, sinó per saber que és i que té el BBVA i que podem oferir com ha ciutat al que és un dels principals bancs mundials”. Segueix Albert: “Ara el que necessitem és lideratge polític, iniciativa, valentia, i creure en la ciutat i en el país. Terrassa el 1877 va saber cobrir una necessitat financera local creant Caixa Terrassa; mantenir-la hauria d'haver estat l'objectiu, però en aquests moments el BBVA no és només, un mal menor; és una oportunitat”.

Des d’ERC Terrassa pensem que és evident que de la mateixa manera que era important per Terrassa tenir una caixa, per Catalunya disposar d’un sistema financer “propi” suposava tenir poder econòmic i poder de decisió. Segons Isaac Albert: “Perdre el sector financer vol dir perdre prestigi, perdre capacitat de generar riquesa, ser menys decisius, menys competitius i menys influents com a ciutat i com a país. No parlem només de llocs de treball, de l’obra social, de tenir un serveis centrals o un edifici més o menys emblemàtic a la nostra ciutat, que també; parlem de poder prendre decisions que afectin el dia a dia del país, d’aprovar crèdits, de decidir operacions d’inversió, d’avalar empreses, projectes i sobretot establir estratègies sobre empreses participades que afectin el nostre teixit productiu.”

Disposar d’una entitat financera “local” no només et dóna prestigi, sinó que et situa en el mapa, et fa influent i facilita que el teu territori tingui més capacitat de generar riquesa. Quan Caixa Terrassa es va fusionar amb Caixa Sabadell i Caixa Manlleu i va néixer Unnim, vam perdre un signe d’identitat local, a canvi de sobreviure uns mesos més. Som a la fi del camí. La ciutat necessita començar-ne un de nou i no ens podem quedar llepant-nos les ferides. Esperem que tots estiguem a l'alçada de la complexitat dels moments que ens toca viure.

Terrassa, 15 de març de 2012.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1