Dilluns, 11 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ecologia i sostenibilitat Jordi Centelles - 21-09-2006.
Ramon Arribas afirma que “cal sensibilitzar la ciutadania de la importància de la tinença responsable dels animals domèstics”.

L'Ajuntament de Terrassa participa en la II edició del Saló Animaladda
La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa participa una altra vegada en el Saló Animaladda, que es celebra a Barcelona, a l’edifici triangular del Fòrum, del 22 al 24 de setembre.

Des del servei de protecció a la salut de la Regidoria es considera que la participació en aquest Saló és una bona manera per presentar els animals que estan acollits al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa. Els animals (gats i gossos) desfilaran en diverses passarel•les durant els tres dies que dura el Saló, en el marc de les diverses activitats que hi ha organitzades.

El CAAD, gestionat per Global Animal i amb la participació de voluntaris, tindrà un estand al Saló, des del qual promouran l’adopció dels animals que estan acollits al centre. El regidor de Medi Ambient, Ramon Arribas, considera que la participació de Terrassa és molt important, ja que “tenim un centre d’acollida que dóna servei a diferents municipis de la comarca. Això ens fa responsables de la cura i l’atenció dels animals acollits, però també ens fa responsables de col•laborar en trobar-los una família que els vulgui adoptar. Des de la Regidoria fem campanyes de sensibilització constantment per recordar a la ciutadania que l’adopció és la millor opció a l’hora de decidir-se a tenir un animal de companyia i aquest Saló és una bona oportunitat per a trobar famílies que vulguin estimar i cuidar els animals que tenim a Terrassa. Aquí ve gent de tot el país que pot trobar l’animal que més li escau per fer-li companyia, per estimar-lo i per cuidar-lo”.

Al Saló Animaladda, promogut per l'Associació de Defensa dels Drets Animals, ADDA, entitat pionera en la defensa i protecció dels animals, no només vol acabar amb l’abandonament de gats i gossos sinó que està pensat, també, perquè els animals allí presents, gats i gossos, puguin trobar una segona oportunitat en una família que se'ls estimi i els atengui. Així es vol oferir al visitant una sèrie d'activitats lúdiques i instructives perquè la seva estada resulti entretinguda i es pugui passar una bona estona, especialment els infants.
Per això hi haurà activitats amb rondallaires, proves d'agilitat, demostracions de com els gossos poden ajudar a les persones amb discapacitat,… La voluntat del Saló és ser un espai amb un ambient planer i amè en el qual les famílies hi puguin passar un matí o una tarda.

Des del servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa es vol recordar, però, que quan una persona o una família es decideix a adoptar un gos o un gat ho facin tenint en compte les responsabilitats que això comporta. “Cal estimar i tenir cura del nostre animal, però cal també tenir-lo xipat per garantir que es pugui identificar si es perd o s’escapa, que cal censar-lo, que cal vacunar-lo,… Un animal és un ésser viu que necessita, igual que les persones, que se l’estimi i se’l respecti i cal tenir present quin és el nostre entorn i quin és el nostre desig quan adoptem un animal. Si volem que ens faci companyia, en cal un de més casolà; si volem que els nens aprenguin a conviure amb ell, en cal un de més dòcil; si volem que sigui de vigilància, hem d’adoptar-ne un adaptat a aquestes necessitats. Cada animal té el seu caràcter i cada raça les seves necessitats. Al Saló hi ha molts animals i val la pena pensar abans si podrem tenir-ne la cura necessària”.

La inauguració oficial del Saló Animaladda és divendres 22 a les 13.00 hores, però la primera desfilada és a les 12. Cada dia, a les 12 i a les 18 hi ha una desfilada. Durant la resta de dia hi ha activitats, rondalles, conferències i debats, i demostracions d’agilitat i obediència (agility) per part d’empreses i entitats que s’hi dediquen.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1