Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 19-11-2005.

Onze empreses marxen diumenge a Singapur, Malàsia i Vietnam amb la Cambra de Terrassa
Un total d’11 empreses participaran en una missió comercial organitzada per la Cambra de Comerç i indústria de Terrassa a Singapur, Malàisia i Vietnam, des del proper dissabte 19 de novembre fins a l’u de desembre. L’objectiu d’aquesta missió comercial és facilitar el contacte entre les empreses catalanes i les de Singapur, Malàisia i Vietnam per tal de crear vincles i relacions comercials.

La República de Singapur és un mercat de 4,2 milions d’habitants, amb una renda per càpita de 24.480 dòlars (any 2004). La taxa de creixement del PIB anual és de l’1,1%. Quant a sectors econòmics, el de serveis suposa el 65% de l’activitat econòmica del país, mentre que la indústria representa el 35% restant. La situació geogràfica del país facilita que Singapur esdevingui un important centre de redistribució de mercaderies a la zona. Espanya importa de Singapur per valor de 454.984.000 euros. Els instruments òptics i quirúrgics representen el 50,9% de les importacions, el material elèctric el 17,3%, productes farmacèutics un 12,8%, productes químics i orgànics un 9,7% i màquines i calderes el 2,5%. D’altra banda, les exportacions espanyoles a Singapur sumen un total de 274.593.000 euros, repartits entre maquinària i material elèctric 55,7%, maquinària mecànica i calderes 12% i el restant representa els productes químics i orgànics, els de navegació aèria i espacial, fundició i altres.

Malàisia és un mercat de 24,7 milions d’habitants, amb una renda per càpita de 9.696 dòlars (any 2004). La taxa de creixement del PIB és del 5,3%. El sector econòmic dominant és la indústria amb un 49% de l’activitat econòmica. Els serveis també tenen un paper important en l’economia del país amb un 42%, mentre que l’agricultura suposa un 9%. Els principals socis industrials de Malàisia són els Estats Units, Japó i Singapur, que sumen el 47% de les exportacions del país. Espanya importa de Malàisia per valor de 568.402.000 euros. Un 35,9% d’aquestes importacions correspon a la maquinària mecànica i calderes, el 26,9% cautxú i manufactures, productes químics diversos 21,3%, instrumental òptic i mèdic-quirúrgic un 4,2% i altres materials un 11,7%. Les exportacions d’Espanya a Malàisia sumen un total de 168.480.000 euros. Un 42,4% d’aquestes vendes corresponen als productes blanquejadors i pintures, el 18,9% maquinària mecànica i calderes, fundició de ferro i acer 15,6%, maquinària i material elèctric 8,2% i olis essencials i perfumeria el 4,2%.

Vietnam és un mercat de 80 milions d’habitants amb una renda per càpita de 2.490 euros (any 2004). La taxa de creixement del PIB és la més alta d’aquests tres països, amb un 6%. La indústria i els serveis són els dos sectors econòmics més importants, amb un 40% i un 38% del total del mercat, respectivament, mentre que l’agricultura representa el 22%. Espanya importa de Vietnam per valor de 347.847.000 euros. Un 42,9% d’aquestes importacions corresponen a manufactures de cuir, el 19,6% cafè, té i espècies, el 12,6% peces de vestir, excepte les de punt, un 7% de mobles i articles de la llar i un 6% de calçat. D’altra banda, les exportacions espanyoles a Vietnam es xifren en 82.088.000 euros repartides entre màquines i material elèctric amb un 28,2%, productes blanquejadors i pintures 23,7%, maquinària mecànica i calderes 18,7%, fundició de ferro i acer 10%, instrumental òptic i quirúrgic 5,1% i altres materials.

Les empreses participants en aquesta missió comercial són les següents: A. TORRECILLA SA, de Barberà del Vallès, dedicada a la producció de dipòsits per líquid refrigerant i vàlvules frigorífiques; BIOSCA RIERA SA, d’Igualada, dedicada a la confecció de roba de dona; BERALMAR TECNOLOGIC SA, de Terrassa, dedicada a la fabricació de cremadors i ventiladors; BETSOL SA, de Terrassa, dedicada a la producció de teixits per a tapisseria; CASALS CARDONA SA, de Manresa, dedicada a la producció de bombes de plàstic centrífugues; CONSERVES FERRER SA, de Santpedor, dedicada a l’elaboració de salses i conserves; FABRIC CREATIONS SL, de Terrassa, dedicada a l’elaboració de teixit tècnic per a roba esportiva; MASIES D’AVINYÓ, de Manresa, dedicada a l’elaboració de vins i caves; POSIMAT SA, de Barberà del Vallès, dedicada a la fabricació de posicionadors d’ampolles de plàstic; TECNOSPIRO SA, de Sant Joan de Vilatorrada, dedicada a la producció de braços mecànics pel sector metal·lúrgic; i VENAIR IBÉRICA, de Terrassa, dedicada a la producció de tubs flexibles.

La missió està organitzada per la Cambra de Terrassa i compta amb el suport de l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX). Acompanyarà la missió Josep Maria Armengou, responsable de Comerç Internacional de la Cambra de Terrassa.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1