Diumenge, 22 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ecologia i sostenibilitat Josep Sort - 20-09-2005.
Es la primera Cambra de Comerç catalana a obtenir la certificació mediambiental

La Cambra de Terrassa certificada amb la ISO-14.001 de gestió mediambiental
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha obtingut la certificació del sistema de gestió mediambiental segons la norma ISO 14.001:2004 que compromet a l'entitat a desenvolupar la seva activitat de forma respectuosa amb el medi ambient. Es tracta de la primera Cambra de Comerç de Catalunya a obtenir aquesta certificació. La Cambra de Terrassa també ha renovat la certificació de qualitat ISO 9001:2000 per a tots els seus serveis empresarials de  formació, informació comercial, tramitacions, internacionalització i assessorament.

La doble certificació, de gestió de la qualitat i del medi ambient, culmina l'orientació de l'equip de govern de la Cambra de Terrassa en aplicar sistemes de gestió propis de l'empresa privada per fer guanyar el reconeixement de la institució impulsant i executant un pla estratègic encaminat a identificar la Cambra en el camp dels serveis empresarials. Dins d'aquest procés, la Cambra evidencia el compromís de qualitat i de respecte al medi ambient amb els seus clients i les empreses de la demarcació amb l'obtenció de la certificació ISO 14.001 i la renovació de l'ISO 9001:2000.

Amb l'obtenció de la certificació ISO 14.001 de gestió mediambiental, la Cambra manifesta el seu compromís a actuar de formar respectuosa amb el medi ambient i optimitzar l'ús dels seus recursos. De fet, la comissió de Medi Ambient de la Cambra ha estat un dels ferms impulsors d'aquest projecte i l'equip de govern de la Cambra s'ha proposat afrontar el mateix repte que els mercats estan exigint cada vegada més a les empreses. El sistema de gestió de la qualitat de la prestació dels seus serveis i la implantació del sistema de gestió mediambiental permet a la Cambra de Comerç de Terrassa millorar la seva eficàcia i optimització de recursos.

Els punts forts
L'entitat certificadora APPLUS (Certification Tecnological Center), emissora de la certificació ISO 14.001 de la Cambra, destaca especialment la implicació de la direcció en el procés d'implantació del sistema de gestió mediambiental i la implementació d'accions de promoció de la gestió mediambiental empresarial en tots els serveis empresarials i institucionals, des de les sessions informatives fins a accions formatives per a empreses, formació interna i jornades i, fins i tot, la instauració dels Premis Cambra al Medi Ambient. Destaca també la implantació i pràctica del sistema de reciclatge intern i el compliment respectuós i escrupolós de la legislació vigent en matèria mediambiental.

Una actitud que va néixer el 1999
El compromís de la Cambra en la gestió de la qualitat i el medi ambient es va començar a materialitzar l'abril de 1999, quan la Cambra de Terrassa va obtenir la certificació de la norma de qualitat ISO 9001:1994 per al disseny, planificació, organització i execució dels seus serveis de formació. Va ser la primera Cambra espanyola a obtenir la certificació pel disseny del seu servei (ISO 9001) en un moment en què les empreses i institucions que començaven a certificar-se a Espanya tendien a fer-ho sense tenir en compte el disseny i per la norma ISO 9002.

El març de 2003, va ampliar l'abast de la certificació de qualitat ISO 9001: 2000 per a tots els seus serveis empresarials amb la finalitat de situar la Cambra davant dels empresaris de la demarcació com una entitat moderna, eficient i orientada a oferir serveis d'utilitat i ben valorats. Finalment, aquest procés es culmina amb l'obtenció de la certificació ISO 14.001 de gestió mediambiental. La de Terrassa ha estat la primera Cambra de Comerç catalana a obtenir la certificació ISO 14.001. A la resta de l'Estat, les Cambres de Cantàbria, Granada, La Rioja, Santiago de Compostel.la i Toledo també disposen de la certificació mediambiental.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1