Dijous, 19 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Cultura Redacció - 06-07-2003.

Tot a punt per la Festa Major 2003
Demà divendres 4 de juliol començarà la Festa Major que enguany inclou més de 240 propostes en 30 espais diferents de la ciutat.
Com cada any, l'inici de la festa tindrà lloc al Raval de Montserrat amb els tradicionals actes com el capgrós de l'any o la lectura del pregó que anirà a càrrec del periodista Esteve Soler, corresponsal de TVC a Jerussalem i enviat especial a la guerra de l'Irak.

El programa de Festa Major del 2003 manté l'estructura d'anys anteriors, amb un gran pes dels actes tradicionals i de cultura popular que conviuen amb les actuacions musicals, el teatre, els esports i les activitats infantils, entre altres. Aquesta gran diversitat és un dels trets característics de la Festa Major, a l'igual que la gran participació ciutadana, ja que en l'organització dels actes s'han implicat unes 130 entitats i associacions de la ciutat.

L'entitat encarregada de portar el penó de la ciutat, en el Seguici d'Autoritats de diumenge de Festa Major, serà el Centre Social Catòlic, que ha estat elegida per commemorar aquest any el seu 125è aniversari.

En l'àmbit musical, destaquen les actuacions estel·lars de La Cabra Mecánica, Diego Torres, la Fundació Tony Manero i Gerard Quintana. Altres propostes musicals són les de Hot Carajillo's Happy Band, Jaume Arnella, Cants Tuareg del Ahaggar o les actuacions de noms destacats del panorama musical juvenil al Parc de Vallparadís, en el marc del Jove Tu També Pots.
També hi participen reconeguts grups musicals terrassencs, com és el cas del grup de música folk La Carrau o la banda de blues Jonnhy McUerdo. Novetats Una de les novetats de la Festa Major 2003 és la incorporació del Ball de Revetlla de divendres nit al Portal de Sant Roc, per la qual cosa el programa passarà a proposar tres nits de ball amb orquestra.

El programa de mà de Festa Major també s'ha editat aquest any, per primer cop, en format braille, en el marc de la campanya de sensibilització i la commemoració del 2003 com a Any Europeu de les Persones amb Discapacitat.

També s'ha incorporat com a nou escenari de Festa Major la Plaça del Vapor Ventalló, que en el seu primer any acollirà el concert flamenc de Kasiná, l'actuació de la Banda de Música de Terrassa, la sessió de ball folk amb La Coixinera i la proposta Ball "Camp" per a la gent gran amb el grup orquestral Glacé.

Aquest any, la Festa Major de Terrassa es desenvoluparà a 35 espais diferents, sense incloure els edificis que acullen exposicions o les visites al patrimoni local.

La Festa Major del 2003 compta amb un pressupost total de 403.214¤, un 7% més que l'any anterior. Aquest percentatge obeeix al compromís adquirit fa uns anys per l'Ajuntament de Terrassa d'incrementar el pressupost per sobre de l'IPC, amb l'objectiu de millor i de consolidar la Festa Major de Terrassa. Dels 403.214¤, un 22% aproximadament està finançat pels patrocinadors de la Festa, que en aquesta ocasió són Caixa Terrassa, El Corte Inglés, Restaurant Imperial, Parc Vallès, Viena, La Sirena i Eroski.

Rectificació
El programa de mà que s'ha editat per difondre els actes de la Festa Major de Terrassa entre els ciutadans i les ciutadanes inclou un error que caldria rectificar. Es tracta de l'obra de teatre Mamaaá, de Paco Morán i Joan Pera, que organitza Caixa Terrassa. Al programa, aquest espectacle s'anuncia per al dimarts, 8 de juliol, quan realment se celebrarà el dilluns, 7 de juliol, a partir de les 21.30h al Centre Cultural Fundació Caixa Terrassa.

Font: Ajuntament de Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1