Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informaciˇ de Terrassa explicada pels terrassencs
M˛duls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Cultura Papallona de Sant Pere - 10-06-2008.

1a Trobada de Bestiari d'Aigua dels Pa´sos Catalans a Terrassa
La Papallona de Sant Pere organitza la 1a. Trobada de Bestiari d’Aigua dels Pa´sos Catalans, a Terrassa.

L’esdeveniment, inŔdit fins el moment, s’emmarca dins dels actes del 15Ŕ. aniversari de La Papallona de Sant Pere. Una gran cercavila amb 19 figures de bestiari d’aigua unirÓ el barri de Sant Pere amb l’Ajuntament de Terrassa.

En el mˇn del bestiari catalÓ poques bŔsties llencen aigua en lloc de foc, un tret caracterÝstic del qual se n’ha volgut donar la mateixa importÓncia que la resta de figures.

El proper dia 14 de juny es reuniran per primera vegada en una mateixa ciutat bona part de les pešes de bestiari dels Pa´sos Catalans que tiren aigua a les seves actuacions.

L’acte, que acollirÓ activitats obertes i gratu´tes per a tot el p˙blic, estÓ organitzat per La Papallona de Sant Pere i amb el suport de l’Agrupaciˇ de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa.

La Papallona de Sant Pere Ús una entitat cultural del barri de Sant Pere de Terrassa que va nÚixer fa 15 anys amb el prop˛sit de promoure activitats relacionades amb la cultura i els barris. S’acompanya d’una papallona de dimensions gegantines que reposa sobre un tronc i que llenša aigua a les cercaviles i festes en les que participa.

Tots els actes de la 1¬. Trobada de bestiari d’aigua dels Pa´sos Catalans tindran lloc al Pla de la Font de l’Apotecari (Passeig 22 de juliol) on des de bon matÝ es concentraran 19 figures d’arreu del territori de parla catalana.


Bestiari d’aigua de Terrassa

Un dels aspectes mÚs destacables d’aquesta Trobada Ús que per primera vegada es reuniran en una mateixa plaša les 6 bŔsties de Terrassa que llencen aigua a les seves actuacions.
La Papallona Sant Pere, la Cuca Japonesa del grup del Drac de Terrassa, el Bitxo del Torrent Mitger, La Bestiola de Montserrat, la La Bufona del Bonaire i el Drac Blanxi. Aquestes dues ˙ltimes han estat recuperades especialment per l’ocasiˇ.

Programa d’actes

El divendres dia 13 a la Biblioteca Central de Terrassa hi haurÓ una xerrada-audiovisual dedicat al bestiari en general i en particular a les bŔsties d’aigua. La presentaciˇ anirÓ a cÓrrec d’en Ramˇn Saumell, expert en Bestiari.

El dia central de la Trobada de bestiari serÓ el dissabte dia 14 de juny.
A partir de les 10 del matÝ tindrÓ lloc la plantada de les 19 figures de bestiari i simultÓniment es posaran en marxa els tallers infantils relacionats amb la Trobada.
Tot seguit, a les 11, hi haurÓ diverses actuacions de grups de cultura de Terrassa: Esbart de Terrassa, Geganters de Terrassa, Bitxo del Torrent Mitger, Drac Infantil de Terrassa i Castellers de Terrassa.

A les 12 del migdia i desprÚs del ball de benvinguda del Drac de l’Agrupaciˇ de Bestiari s’estrenarÓ oficialment el ball de La Papallona de Sant Pere davant de les autoritats municipals de la ciutat.

A les 5 de la tarda s’inciarÓ una gran cercavila pels carrers de Terrassa amb sortida del Pla de la Font de l’Apotecari i arribada al Raval de Montserrat.
El Recorregut serÓ el segŘent: Pla de la Font de l'Apotecari, Mossen Pursals, IndepŔndencia, Estaciˇ del Nord, C/ del Nord, CamÝ Fondo, Sant Pere i arribada al Raval de Montserrat davant de l'Ajuntament on cada colla oferirÓ un petit ball de llu´ment.

Les colles que participaran a la cercavila sˇn les segŘents:

Papallona Sant Pere (Terrassa)
Cuca Japonesa del grup del Drac de Terrassa (Terrassa)
Bitxo del Torrent Mitger (Terrassa)
Bestiola de Montserrat (Terrassa)
La Bufona del Bonaire (Terrassa)
Drac Blanxi (Terrassa)
Dracs de Canyelles
Drac Infantil de Sant esteve Ses Rovires
Llumeneta de Perafort
Ruc i Ruc petit de la Granada
Dofi del casc antic de Barcelona
Drac GÓrgola de Sant Vicenš de Castellet
Drac la Cua de Drac de CornellÓ de Llobregat
Vibria de Botafocs de Castellˇ de la Plana
Porca de Sant Antoni de Barcelona
Bou de Reus
Drac Basser de Granollers
Burricorni de Canovelles

La celebraciˇ finalitzarÓ amb un concert gratu´t amb els grups Kayo Malayo, Skalivada i S’en fa una.

Per diumenge dia 15 de juny s’ha organitzat una tirada popular de bitlles catalanes, un esport que en els darrers anys ha anat agafant forša embranzida.
Trobada Sostenible

Conscients de la situaciˇ actual de sequera i amb l’ajuda de les institucions
p˙bliques que hi han donat suport s’utilitzarÓ aigua de pou per reduir al mÓxim l’ impacte ambiental. TambÚ s’utilizarÓ una vaixella compostable i gots reutilitzables per fer mÚs sostenible l’esdeveniment.

MÚs informaciˇ a: www.lapapallona.cat
.
Participa! Envia un missatge al f˛rum!
Connexiˇ
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1