Dijous, 19 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Cultura Redacció - 30-06-2006.

Aquesta tarda comença la Festa Major 2006
Amb la tradicional baixada del drac des de la seva cova de Sant Llorenç es donarà el tret de sortida a la festa gran. A les 20h, un cop finalitzada la repicada de campanes a totes les esglésies de la ciutat, arribarà el Drac de Terrassa al Raval de Montserrat finalitzant el seu recorregut des de la carretera de Matadepera. Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec del ballarí terrassenc Albert Mota. A continuació, Pere Navarro farà l'obertura oficial de la Festa. A les 20.30h aproximadament, es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l'any, que reproduirà la imatge d'un dels personatges "capdidats" elegits per l’entitat organitzadora, el Casinet de l'Espardenya. A les 21h, l’alcalde oferirà la tradicional recepció oficial de Festa Major a les entitats i institucions locals, que tindrà lloc a la Casa Alegre de Sagrera. En aquesta ocasió, l'Ajuntament de Terrassa ha convidat a unes 1.200 persones, en representació de les entitats i associacions culturals, socials, econòmiques, esportives i polítiques de la ciutat, a més de personatges que contribueixen a projectar el nom de Terrassa fora de la ciutat.
Més de 300 activitats

La programació de la Festa Major 2006 inclou un total de 301 activitats lúdiques, culturals i esportives per a tota mena de públics. A més dels actes tradicionals, la Festa Major porta aquest any una important oferta artística. En l’apartat musical, destaquen Melendi, Celtas Cortos, Pablo Milanés i Lluís Llach, en un concert que tindrà especial significació pel fet que serà un dels últims de la seva carrera i que va ser precisament a Terrassa on el cantautor de Verges va trepitjar per primer cop un escenari. També és remarcable el festival de Hip Hop, amb primeres figures d’aquest estil com Solo los Solo o el terrassenc Payo Malo. Pel que fa a les arts escèniques, la Mostra Internacional de Teatre de Carrer amplia el seu programa aquest any amb companyies provinents de Turquia, Austràlia, França, Bèlgica i Catalunya.

Les més de 300 activitats de la Festa Major tindran lloc a prop de 70 ubicacions diferents, la majoria al centre de la ciutat, però també als barris. Aquest any la plaça Nova guanya protagonisme en ser l’escenari de les actuacions de Lluís Llach i de Pablo Milanés i les orquestres de ball, entre altres propostes. La plaça del Vapor Ventalló s’estrena com a escenari de la Festa Major, acollint espectacles escènics i musicals de petit format durant els tres dies centrals de la festa.

Els equipaments culturals de la ciutat també presentaran importants programacions durant la Festa Major: música simfònica i òpera contemporània a l’auditori municipal, i dues produccions de l’Alegria Centre d’Arts Escèniques als teatres Alegria i Principal.
Talls de carrers i canvis als transports públics

La rambla es va tallar al trànsit dimecres al vespre i romandrà tancada a la circulació de vehicles durant tota la Festa Major, des de la plaça del Doré fins la confluència amb el carrer Galileu. els autobusos que circulen per la rambla (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 12 i 13) circularan en aquests dies pels carrers Arquímedes i Galileu. Les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 presentaran servei fins les 3h de la nit el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. La parada de taxis del carrer Columel•la es traslladarà al carrer Galileu, a l’alçada de la plaça del Progrés, mentre duri el tall de la rambla.

La zona de les avingudes Josep Tarradellas i Abat Marcet es tallarà dimecres de 21h a 0h amb motiu del piromusical.

D’altra banda, el servei municipal de Via Pública habilitarà zones d’aparcament per a disminuïts als carrers Indústria, Salvador Vinyals i Infant Martí.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1