Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comarca Josep Portero - 29-08-2007.

ONO continua funcionant tant malament com MENTA
El passat dilluns, 20 d’agost, vaig arribar amb la meva família d vacances i ens vàrem trobar que el decodificador de la televisió s’havia espatllat, vaig trucar a ONO, i després de dos minuts de lluitar amb el sistema automàtic de filtrat de trucades que tenen aquests senyors, trucant a un telèfon 902 amb el que això suposa econòmicament, hem va atendre una senyoreta molt amablement i aquí va començar una altre rosari passant-me la trucada a diferents departaments i repetint les

explicacions unes quantes vegades, però al final hem van dir que en 24 h. Hem trucarien del servei tècnic.

Passades les 24 h. i no havent rebut cap noticia, vaig tronar a trucar. Tornem-hi al “via crucis” de contestador i la passejada pels diferents departaments i aquesta vegada va resultar que el servei tècnic tenia una adreça errònia i que en 24 h. més hem tornarien a trucar.

Al dia següent va venir un tècnic que hem va canviar el decodificador i va dir que l’aparell tenia que carregar una informació i que en 2 h. estaria funcionant normalment.

Passades les 2 h. la cosa no funcionava i vaig trucar una altra vegada, calvari una altra vegada, i hem van dir que la cosa trigava més de 2h. que eren 24. Resignació.

Passades 24 h. sense que funcionés, vaig tornar a trucar i hem van dir que vindria un tècnic a casa meva. Això va ser el dijous 23 i avui encara no ha vingut.

Dilluns, 27 d’agost de 2007 a la tarda, veient que ningú hem deia res, vaig tornar a trucar al 902 de rigor. Després del filtre, hem va atendre un tècnic i hem va demanar que restés a l’espera que feia una comprovació, al cap de 10 minuts es va posar al telèfon uns senyoreta que no sabia res i a la que li vaig tenir que tornar a donar totes les explicacions un altra vegada, aquesta hem va passar a un altra departament i “sant torne-mi “, aquesta hem va dir que hem passava
amb un altra departament. Després de restar 7 minuts més a l’espera hem va dir la mateixa senyoreta que l’altra departament estava saturat i que hauria d’esperar més, ja passava més de mitja hora, pel que li vaig dir que en tot cas hem truquessin ells i hem va contestar que ells no ho podien fer. Li vaig dir a aquest senyoreta que jo no podia esperar més i que fes constar la meva queixa.

He tingut el decodificador connectat més d’una setmana esperant que es solucionés el problema i encara està igual. He fet tres reclamacions i no m’ha contestat ningú.

Aquest es el servei que dona ONO als seus usuaris, una altra vegada quan era MENTA vaig tenir un problema similar, hem van tenir quasi un any sense telèfon i vaig acabar fent el mateix que ara, escrivint una carta al diari, el mateix dia que es va publicar al diari ho van solucionar, jo pensava que alguna cosa hauria millorat, però veig que tot segueix igual.

Un usuari decebut,

Josep Portero Zapater
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1