Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comarca Anònim - 14-05-2007.

Brutalitat policial a Terrassa
La matinada de dissabte una noia del col·lectiu Acció Autònoma va ser detinguda per agents antidisturbis de la policia municipal de Terrassa. En el moment de la detenció i el trasllat a l'hospital va ser agredida físicament. Durant l'estança a urgències va ser introduïda en una habitació o­n entre dos policies va ser apallisada novament. Posteriorment, va ser traslladada a les comissaries, primer de la policia municipal i després a la dels mossos d'esquadra, d'on ha sortit a

quarts de sis de la tarda amb l'acusació d'atemptat a l'autoritat.

Després de tancar el Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney cap a les tres de la matinada una noia del col·lectiu Acció Autònoma, que gestiona el kasal, va ser detinguda a les immediacions per agents de la brigada antidisturdis de la policia municipal de Terrassa.

Darrerament aquesta brigada s'ha caracteritzat desgraciadament per assetjar els diferents col·lectius socials de Terrassa. Cal recordar fets, com la càrrega davant del centre social okupat “La resposta” al finalitzar la marxa de torxes en suport dels i les preses polítiques al desembre passat.

Aquesta vegada li ha tocat a una noia del kasalet. Un cop tancat i netejat, i de camí a casa seva, va ser aturada per dues unitats antidisturbis de la policia municipal. Van sortir en actitut prepotent, i amb empentes i amenaces, van detenir a la companya.

Un cop dins del cotxe, amb les mans esposades al darrera, va ser agredida repetidament per varis agents que s'anaven turnant mentre li anaven propinant cops a les costelles. Davant aquesta agressió la companya va exigir que la portessin a l'hospital degut al dolor provocat pels cops.

De camí a la Mútua de Terrassa van continuar les amenaces i les agressions físiques. En arribar va ser reconeguda per un metge, davant dels policies, pressionant-la perquè no li diguès res sobre les agressions. Aquesta pressió no va fer arronsar a la companya que va denunciar la brutalitat policial davant del metge.

Després de ser examinada, i mentre esperava l'entrega d'unes radiografies, els dos policies que ja l'havien agredit la van introduïr en una habitació de les dependències de la Mútua de Terrassa. La van llençar a terra i la van començar a apallissar fins que la van deixar estesa a terra. Ni els cops rebuts, ni els crits d'auxili de la nostra companya van fer que cap membre del personal de la Mútua de Terrrassa es procupés per la agressió que s'estava donant dintre de les
seves dependències.

Acte seguit van recollir les radiografies i la van conduïr a la comissaria de la policia municipal. Un cop allà van continuar els maltractes i les amenaces. Li van tallar amb una navalla els diferents collars i braçalets de cuir que duia a sobre. La van intentar fer despullar, cosa a la que es va negar. I mentre esperava per ser conduida als calabossos, la van anar visitant els diferents policies que l'havien agredit amb l'intenció d'incrementar-li el sentiment d'impotència i
humillació.

Durant la seva estada als calabossos li van negar l'aigua i prohibir anar al lavabo en tot moment. També van omitir el dret de la persona a demanar un advocat, ja que no van trucar en cap moment el telèfon que els va facilitar.
Mentrestant, les diferents persones que es van apropar a la comissaria per interesar-se per la companya van ser enganyades pels agents dient-los que la companya es trobava en perfecte estat i que no podien visitar-la.

Cap a les o­nze del mati ha sortit de la comissaria dels municipals cap a la dels mossos. Hem sabut més tard que per sortir li han fet treure el collar de protecció que duia al coll perquè els companys concentrats no s'adonessin de l'agressió patida.

A la comissaria dels mossos s'hi ha estat de les o­nze fins a quarts de sis de la tarda, d'on n'ha sortit negant-se a declarar davant dels agents, acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. Ha estat citada a declarar aquest dilluns a les deu del mati davant del jutjat n. 3 de Terrassa.

La sortida de comissaria de la companya, a la qual li donem tot el nostre suport, ha estat especialment impactant, ja que ha sortit coixejant, amb un collarí, amb els braços plens de blaus i el cap i la cara plena de contusions i rascades.
Demà es realitzarà una assemblea al Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney per preparar una campanya de denúncia contra l'agressió viscuda. S'està preparant ja una denúncia contra els agents implicats i una denúncia pública per demanar reponsabilitats sobre l'actuació policial i sobre la pallissa rebuda a l'interior de les dependències de la Mútua de Terrassa.

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa agraïm tot el suport rebut durant tot el dia i animem a seguir les mobilitzacions que poguem convocar.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1